MENÜ
İzmir 26°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Sürekli'den 9 Eylül mesajı!
Politika
8 Eylül 2021 Çarşamba 17:04

Sürekli'den 9 Eylül mesajı!

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, İzmir'in düşman işgalinden kurtuluşunun 99'uncu yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Kerem Ali Sürekli, mesajında, 9 Eylül 1922 tarihinin, İzmir ve vatan toprakları için bir milat olduğunu hatırlattı.

Bu tarihte Türk milletinin makus talihini tersine çevirdiğini aktaran Sürekli, "İşgalin başlayıp bittiği İzmir’i simge yapan, bu şanlı tarih olduğu kadar, tavizsiz taşıdığı hürriyet ve vatan aşkıdır. Nitekim, bu muazzam zaferin mimarı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 'İzmir, halkın elemlerini, feryatlarını, kararlılık ve imanını ifade etmek için bir parola olmuştu. Çeşitli görüş noktalarından çok değerli olan İzmir, elbette düşmanların elinde bırakılamazdı ve nitekim bırakılmadı.' sözleriyle bunu en çarpıcı şekilde ifade etmiştir." dedi.

İzmir’in işgalinin Anadolu'daki milli mücadele ruhunu ayağa kaldırdığını hatırlatan Sürekli, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"O gün bu toprakların kaderini değiştirerek dünyanın dengesini sarsacak o milli ruh, İzmir’den 19 Mayıs'ta Samsun'a, sonra da Anadolu’ya yayılan hürriyet davasının ateşleyicisi olmuştur. İzmir çok daha fazlasıdır. Ülkenin ekonomik ve sosyal açıdan ayağa kalkmasında, kuruluşun tesisinde de önemli bir simge olan ilklerin şehri İzmir, bu tarihi onuru ebediyete kadar taşıyacaktır. Bizlere düşen, Cumhuriyet tarihinin mihenk taşı olan bu kenti daha ileriye götürmektir. Cumhuriyet ve demokrasimizin tarihi başkenti sayılacak şehrimizin hak ettiği hizmetleri üretmektir. Bu duygu ve düşüncelerle, kurtuluş yürüyüşünü azim ve kararlılıkla İzmir'e kadar sürdüren Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, bu uğurda şehadete yürüyen tüm şehitlerimizi minnetle yad ediyorum. Kadını, erkeği, genci yaşlısıyla; ırk, din, dil, etnik köken farkı gözetmeksizin tek vücut, tek millet olan kahraman ecdadımıza rahmet diliyorum. Emanetleri, başımızın üstündedir. 9 Eylül İzmir’in ve tüm vatan topraklarının kurtuluş günü kutlu olsun."

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir