MENÜ
İzmir 25°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Mahir Polat: İzmir, bağımsızlık ve egemenliğin simgesidir!
Politika
8 Eylül 2021 Çarşamba 14:43

Mahir Polat: İzmir, bağımsızlık ve egemenliğin simgesidir!

CHP YDK Üyesi ve İzmir Milletvekili Mahir Polat, İzmir’in, emperyalist güçler tarafından işgal edilmesi ve Büyük Taarruz harekâtı sonucu 9 Eylül 1922 günü düşman işgalinden kurtuluşu ve Cumhuriyet Halk Partisi’nin yeni yaşı vesilesiyle bir mesaj yayımladı.

Polat, “Emperyalist güçlerin İzmir’i işgal etmesiyle direnişin ilk ateşi İzmir’de yakılmış, ardından tüm Anadolu bağımsızlık ateşiyle yanmıştı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde kurtuluş savaşının kazanılması ve Cumhuriyetin ilan edilmesiyle Anadolu halkı için 3 yıl 4 ay doğmayan güneş, 9 Eylül’de İzmir’de yeniden doğmuştu. İzmir; vatanın düşman işgalinden kurtarıldığının habercisi, bağımsızlık ve egemenliğin simgesidir. Geldikleri gibi gittikleri yer; İzmir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 99. yıl dönümü ve ulu çınar Cumhuriyet Halk Partisi’nin yeni yaşı kutlu olsun” ifadelerini kullandı.

“AYDINLIK GELECEĞİN IŞIĞI CUMHURİYET HALK PARTİSİ’NİN ELİNDE”
Polat açıklamasında, “9 Eylül tarihi aynı zamanda kökleri milli mücadele ve Kuvayi Milliye’ye dayanan, kurtuluştan kuruluşa var olmuş partimizin 98. yıl dönümüdür. Cumhuriyet Halk Partisi, devrimci ruhuyla, adaletin ve özgürlüğün yılmaz savunucusu olarak kadim bir geçmişe sahiptir. Bugün de aydınlık geleceğin ışığı Cumhuriyet Halk Partisi’nin elindedir. Atatürk ilke ve inkılaplarını, Cumhuriyetin temel değerlerini ve demokrasimizi Cumhuriyet Halk Partisi’nin her bir neferi olarak sonuna kadar savunmaya devam edeceğiz. Hak, hukuk, adalet diyerek çıktığımız yolda ülkemizde toplumsal barışı ve huzuru sağlayacak; ülkemizin tekrar uluslararası saygınlığını kazanıncaya kadar mücadele etmeye devam edeceğiz. Cumhuriyet Halk Partisinin 98. kuruluş yıl dönümünde kurucumuz ve ilk Genel Başkanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e, geçmişten günümüze 98 yıl boyunca partimize emek veren, güçlenmesi için mücadele eden örgütümüze ve tüm Cumhuriyet Halk Partilere saygı ve şükranlarımı sunuyorum. Memleketimizin ulu çınarı Cumhuriyet Halk Partisi’nin yeni yaşı kutlu olsun” ifadelerine yer verdi. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir