MENÜ
İzmir 29°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Eski belediye başkanları milletvekili adayı!
Politika
23 Mart 2023 Perşembe 10:35

Eski belediye başkanları milletvekili adayı!

CHP İzmir'de 14 Mayıs'ta yapılacak seçimler öncesi 210 kişi milletvekili aday adaylığı için yola çıkarken, listede 5 eski belediye başkanı da yer aldı. Karşıyaka, Çiğli, Urla, Bergama ve Konak Belediyesi eski başkanları Hüseyin Mutlu Akpınar, Hasan Arslan, Mehmet Gönenç, Sema Pekdaş ile Sibel Uyar CHP'den aday adaylığı başvurusu yaptı.

SONKALEİZMİR-CHP'de milletvekili aday adaylığı başvuru süresi tamamlanırken, İzmir 1. ve 2. bölge için toplam 210 kişi dosyasını teslim etti. Son genel seçimlerde İzmir'deki 24 milletvekilinden 14'ünü kazanan CHP'de başvuru yapan 210 kişi arasında önceki dönem ilçe belediye başkanlığı yapmış 5 isim de yer aldı. 

(Hasan Arslan)

Eski Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Eski Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, Eski Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, Eski Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan ile Eski Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç de aday adaylığı için başvuru dosyasını teslim etti. 

(Sema Pekdaş)

Hüseyin Mutlu Akpınar, Sibel Uyar, Hasan Arslan ile Sema Pekdaş, 2014-2019 yılları arasında belediye başkanlığı görevini yürütmüştü.

(Hüseyin Mutlu Akpınar)

2009-2019 yılları arasında iki dönem Bergama Belediye Başkanlığı yapan Mehmet Gönenç ise 2019 Yerel Seçimleri'nde aday gösterilmemiş, seçimi de AK Parti adayı Hakan Koştu kazanmıştı.

(Mehmet Gönenç)

(Sibel Uyar)

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir