MENÜ
İzmir 23°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP İzmir'de aday adayı bolluğu, yerlilere yer kalmadı... İşte tam liste...
Politika
22 Mart 2023 Çarşamba 15:47

CHP İzmir'de aday adayı bolluğu, yerlilere yer kalmadı... İşte tam liste...

CHP'de 14 Mayıs'ta yapılacak seçimler öncesi milletvekili aday adaylığı başvuruları için belirlenen süre bugün sona erdi. 210 isim, İzmir 1'inci ve 2'nci bölgeden aday adaylığı başvurusu yaptı. ANAP'tan İYİ Parti'ye ve AK Parti'ye, gazetecisinden oda başkanına çok sayıda sürpriz isim CHP'nin aday adayları listesinde yerini aldı.

SONKALEİZMİR- Son genel seçimlerde İzmir'deki 28 milletvekilinden 14'ünü kazanan CHP'de başvuruların son günü yine genel merkez koridorları doldu taştı. CHP İzmir 1'inci ve 2'nci bölgeye toplam 210 isim milletvekili aday adaylığı başvurusu yaptı. 3'er bin TL dosya ücretinin yanı sıra erkekler için 30 bin TL, kadınlar, gençler ve yüzde 40 üzeri engelliler için 15 bin TL olarak belirlenen aday adaylığı bedelleri ile CHP'nin kasası doldu.

Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı olan Kemal Kılıçdaroğlu ile bu dönem Ankara'dan aday gösterilen CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke ile daha önce CHP'den istifa edip şuan AK Parti saflarına katılan Mehmet Ali Çelebi'nin haricinde mevcut 11 milletvekili de tekrar aday adayı oldu.

ANAP'TAN İYİ PARTİ'YE VE AK PARTİ'YE...

İzmir'den çok sayıda eski belediye başkanı, politikacı, sivil toplum örgütü temsilcisi, sanayici ve işadamının yer aldığı listelerde, Kılıçdaroğlu için seçim şarkısı seslendiren Onur Akın, ANAP'ın simge isimlerinden Aydınlı eski bakan Yüksel Yalova, İzmir Gazeteciler Cemiyeti eski Başkanı Misket Dikmen, Tire Süt Kooperatifi eski Başkanı Mahmut Eskiyörük, muhalif kanallarda yorumculuk yapan gazeteci Elfin Tataroğlu, CHP'nin ekonomi masasının önemli ismi Rahmi Aşkın Türeli, İzmir Esnaf Odası eski Başkanı Zekeriya Mutlu, İYİ Parti'nin Kurucu Genel Başkan Yardımcılığını yaptıktan sonra İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne transfer olup önce İZBELCOM A.Ş.'de ardından İZDOĞA A.Ş.'de genel müdürlük yapan Ahmet Ersagun Yücel, Mardin'in önde gelen isimlerinden ve daha önce AK Parti'den Mardin Milletvekili Aday Adayı olan Mehmet Emin Nehrozoğlu dikkati çekti. 
Listede çok sayıda İzmir'in dışında siyaset yapan ve çalışma hayatını sürdüren isim de yer aldı.

İŞTE TAM LİSTE

Birinci bölge aday adayları

İkinci bölge aday adayları

 

Birkaç bölgeden birden aday adayı olanlar

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir