MENÜ
İzmir 23°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Erten: 'İzmir bir kez daha başardı' gerçeğini güçlendirmeliyiz
Güncel
10 Şubat 2022 Perşembe 09:58

Erten: 'İzmir bir kez daha başardı' gerçeğini güçlendirmeliyiz

İzmir Kent Konseyi’nin 12 Şubat Cumartesi günü yapılacak genel kurulu öncesinde adaylığını açıklayan Yrd.Doç. Metin Erten, hedeflerini kurum içi, İzmir ve Türkiye’ye yönelik olarak üç başlık altında toplayıp “İzmir bir kez daha başardı” gerçeğini güçlendirmek istediklerini vurguladı.

İzmir Kent Konseyi’nin 12 Şubat Cumartesi günü yapılacak genel kurulu öncesinde adaylığını açıklayan Yrd.Doç.Dr. Metin Erten, hedeflerini üç başlık altında topladı. İzmir Kent Konseyi, İzmir ve Türkiye için yapılacaklar şeklinde bir program belirleyen Erten, öncelikli hedefin üyeler arasındaki iletişimi güçlendirmek olduğunu vurguladı. Türkiye’deki kent konseylerinin ilk kurucusu ve tecrübeli ismi, üç yılda bir yapılan genel kurulu, etkileşimi artırmak amacıyla iki ayda bire indireceklerini vurguladı.

HERKESE AÇIK BİR PLATFORM OLACAK

Erten, “Gündemlerimizi üyelerimizle birlikte belirleyeceğiz. Daha şeffaf ve bilgilerin herkese  açık olduğu bir platform oluşturacağız. Hazirun listelerini güncelleyip tüm kenti kucaklayan bir yapıya dönüştüreceğiz, İzmir Ticaret Odası, İzmir Sanayi Odası, İzmir Gazeteciler Cemiyeti, Şehir Plancıları Odası, Mimarlar Odası, belediyede örgütlü sendikalar ve spor kulüplerimiz gibi önemli dinamikleri İzmir Kent Konseyi içerisine dahil edeceğiz” diye konuştu.

İZMİR KENT KONSEYİ, ÇOK SESLİ, ANCAK SİYASET DIŞI BİR KURUM

İzmir Kent Konseyi’nin çok sesli, ancak siyaset dışı bir kurum olduğunun altını çizen Erten, İzmir’de yapılacak öncelikli  çalışmaları şöyle özetledi: “Kent Meclisleri katılımcı demokrasinin anahtarıdır. Dünyadaki ve ülkemizdeki başarılı örnekleri çok iyi biliyoruz. Kentimizin tüm sorunları ile ilgili çalışmalar yapılıp yöneticilere öneriler götürülecek. Kentin tüm dinamikleri, kent için en iyi öneriyi üretmek için çalışacak. Kentle ilgili kararları karar vericiler İzmir Valiliği ve belediyelerin karar mekanizmalarını güçlendirecek öneriler ve bu önerileri hayata geçirecek ortamlar hazırlayacağız.”

TÜRKİYE’DEKİ İZMİR GERÇEĞİNİ GÜÇLENDİRMEK

Erten, katılımcı demokrasiyi somut bir biçimde göstermeyi amaçladıklarını da sözlerine ekleyerek ülke geneline yönelik hedeflerini şöyle sıraladı: “Çalışma şekli, projeleri, toplantı sistemi ve tüzüğüyle tüm Türkiye’ye örnek bir İzmir modeli uygulaması yaratacağız. Dikili, Aliağa, Urla ve Karşıyaka gibi başarılı örnekleri İzmir geneline yayarak (İzmir bir kez daha başardı) gerçeğini güçlendireceğiz. İzmir’in demokratik, katılımcı, yaşanmak istenen örnek kent algısına katkı sağlayacağız.”


 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir