MENÜ
İzmir 15°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İzmir'de yaklaşık 8 ton balığa el konuldu!
Güncel
9 Şubat 2022 Çarşamba 16:44

İzmir'de yaklaşık 8 ton balığa el konuldu!

İzmir'de soğuk hava depolarında gerçekleştirilen denetimde boy ve av yasağına uymadığı belirlenen 7 bin 777 kilogram balığa el kondu.

İzmir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri tarafından, Buca Su Ürünleri Hali'nde giriş çıkış noktaları, depolar, tezgahlar ve taşıma araçlarında kapsamlı bir denetim yapıldı.

Hal çevresindeki soğuk hava depolarında da inceleme yapan Buca Tarım ve Orman Müdürlüğü ile İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, denetimler sonucu 7 bin 777 kilogram balığın boy ve av yasaklarına uymadığını tespit etti.

Kriterlere uymayan balıklara görevliler tarafından el konuldu. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Mehmet Taner Başkurt
 10 Şubat 2022 Perşembe 12:50
Bu kontrollerin çok sık yapılması küçük balıkları tutanlara ağır ceza verilmesi gerekli. Çünkü Buca pazarlarında parmak kadar öksüz cinsi kırlangıç balıkları kaya barbunu diye satılıyor. Yazık günah kırlangıç balığının neslini bu vicdansızlar kuruyacak. Her halde kontrol ve verilen cezaların caydırılıcığı yok. Bu durum sadece İzmir de değil gök Ova körfezi deki sitelerde de görülüyor. Sitelere gelen seyyar balık satıcıları da parmak kadar kırlangıç ları kaya barbunu diye satıyorlar. Fakat İzmir semt pazarlarında Zabıta denetimleri yok. Denetim olsa parmak kadar kırlangıç balıklarını kaya barbunu diye satamazlar.
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir