MENÜ
İzmir 35°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP'li Kılıç: 'Devletin ülkesi milleti olmaz' diyenlere geçit vermeyeceğiz
Politika
13 Ekim 2024 Pazar 09:47

CHP'li Kılıç: 'Devletin ülkesi milleti olmaz' diyenlere geçit vermeyeceğiz

CHP İzmir Milletvekili TBMM Anayasa Komisyonu Üyesi Sevda Erdan Kılıç, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'a, tepki göstererek, "'Devletin, ülkesi ve milleti olmaz, Anayasa’nın 3’üncü maddesi değişmelidir' demek üniter yapının dibine dinamit koymaktır. Cumhuriyet'i, laikliği, hukuk devletini, demokrasiyi tartışmaya açmak demektir. Buna müsaade etmeyeceğiz" dedi.

TBMM Anayasa Komisyonu Üyesi Sevda Erdan Kılıç, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'un Anayasa ile ilgili açıklamalarına tepki gösterdi. Kurtulmuş'a yaptığı yazılı açıklama ile yanıt veren Kılıç, şunları söyledi:

ANAYASA'YI HATIRLATTI

Anayasa'nın 3. maddesini anımsatan Kılıç, "'Anayasa Madde 3- Türkiye Devleti, ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütündür'. 'Devletin, ülkesi ve milleti olmaz, Anayasa’nın 3’üncü maddesi değişmelidir' demek üniter yapının dibine dinamit koymaktır. Cumhuriyet'i, laikliği, hukuk devletini, demokrasiyi tartışmaya açmak demektir.

TBMM Başkanı'nın Anayasamızın değiştirilemez 3. maddesini hedef alan açıklaması kabul edilemez. Cumhuriyetimizin temel değerlerini ve ülkemizin bütünlüğünü korumak her Türk vatandaşının görevidir. 'Devletin ülkesi ve milleti olmaz' demek, Atatürk'ün mirasına ve Kurtuluş Savaşı'mızın ruhuna ihanettir.

"ANAYASA'YA SADAKAT DAVETİ"

Anayasamızın ilk üç maddesi, Türkiye Cumhuriyeti'nin temel taşlarıdır. Bu maddeleri değiştirmeyi düşünmek bile vatana ihanettir. TBMM Başkanı'nı derhal bu tehlikeli fikirlerden vazgeçmeye ve Anayasa'ya sadık kalmaya davet ediyorum.

Cumhuriyet Halk Partisi olarak, ülkemizin bölünmez bütünlüğünü ve laik, demokratik, sosyal hukuk devleti olan Cumhuriyetimizi sonuna kadar savunacağız Milletimiz, Cumhuriyetimizin temel değerlerine yönelik her türlü saldırıya karşı uyanık olmalıdır.

"YENİ BİR DEVLET Mİ KURMAK İSTİYORSUNUZ?"

Sayın TBMM Başkanı, hangi ülkenin Meclis'inde oturduğunuzu unuttunuz mu? Yoksa Cumhuriyet tarihimizi silip, yeni bir Devlet mi kurmak istiyorsunuz? Gelin, bu tehlikeli fikirlerden vazgeçin. Yoksa tarih sizi, Cumhuriyet'e kast edenlerin safında yazacaktır. Türkiye Cumhuriyeti, ilelebet payidar kalacaktır!

"SEÇİMLERDE PROVA YAPTILAR"

AKP'nin 2023 seçim beyannamesinde 'milletin çeşitliliği' ifadesine yer verildi. Yetmedi, Cumhurbaşkanı bu ifadeyi defaatle tekrarladı. Kamuoyunun, 'milletin çeşitliliği nedir?' diye sorduklarında açıklık getiremediler. Seçimlerde prova yaptıkları o hedeflerini şimdi sahneye koyuyorlar.

"ANAYASA DEĞİL AKP SEÇİM BİLDİRGESİ"

Hani tüm toplulukların görüşlerini alıp, yeni Anayasa yazacaktınız? Şimdiden belli oldu ki; amacınız her kesimin görüşlerini almak değil siyasi partinizin seçim bildirgesini Anayasa haline getirmek.

"VATANDAŞLIK TANIMI ZATEN VAR"

Anayasamız Türk tanımını, "Türk Devletine vatandaşlık bağı ile bağlı olan herkes Türktür" şeklinde yapar. Hiçbir dışlama ya da ayrıcalık gözetmez. Bu haliyle başka bir tanıma da ihtiyaç duymaz. Derdiniz başka, açık açık söyleyin bilelim.

MÜSAADE ETMEYİZ

Darbe Anayasasına sonuna kadar karşıyız ama bunun karşıtı siyasi parti bildirgesinin Anayasal forma sokulması olamaz. Seçim bildirgesinden Anayasa olmaz. TBMM Anayasa Komisyonu Üyesi olarak, TBMM Başkanı Kurtulmuş'a sesleniyorum,
Ne Anayasa'nın değiştirilemez maddelerini değiştirmenize, ne de Parti Bildirgenizi Anayasa yapmanıza müsaade etmeyeceğiz."

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir