MENÜ
İzmir 24°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP'li Aslanoğlu'ndan dikkat çeken ziyaret... O sanayici, Çiğli Ana Jet Üssü'ne göz dikmişti
Güncel
14 Mart 2023 Salı 16:50

CHP'li Aslanoğlu'ndan dikkat çeken ziyaret... O sanayici, Çiğli Ana Jet Üssü'ne göz dikmişti

CHP İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, yönetimi ile birlikte Çiğli'deki Atatürk Organize Sanayi Bölgesi (İAOSB) Yönetim Kurulu Başkanı Cenk Karace'yi ziyaret ederek yeni görevinde başarılar diledi. Daha önce AK Parti'den de belediye başkan adayı olan Cenk Karace, İAOSB başkanlığına seçilmesinin ardından Türkiye'deki tek pilot eğitim merkezi olan Çiğli Ana Jet Üssü'nün kapatılıp kendilerine verilmesi için girişimde bulunacağını açıklamıştı. 

SONKALEİZMİR- CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, bugün, beraberindeki bazı yönetim kurulu üyeleri ve milletvekili aday adaylığı için görevinden istifa eden CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Serdar Koç ile birlikte İAOSB'yi ziyaret etti. Önceki hafta çekişmeli geçen genel kurulun ardından 20 yıllık Hilmi Uğurtaş dönemini bitiren ve İAOSB'nin Yönetim Kurulu Başkanlığı'na oturan Cenk Karace'yi ziyaret eden Aslanoğlu ile beraberindeki CHP'liler, "hayırlı olsun" dileklerinde bulundu. Aslanoğlu ve ekibi, Karace ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

ASLANOĞLU: HEP BİRLİKTE ÇALIŞACAĞIZ

Ziyaretin fotoğraflarını sosyal medya hesabından da paylaşan CHP'li Şenol Aslanoğlu, "İl yöneticilerimiz ile birlikte Atatürk Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Cenk Karace ve yönetimini ziyaret ettik. Kendisine görevinde başarılar diliyorum. İzmir sanayisinin daha da büyüyüp gelişmesi için hep birlikte çalışacağız" açıklamasını yaptı.

GÖZÜNÜ TEK PİLOT EĞİTİM MERKEZİNE DİKMİŞTİ

2009 yılındaki yerel seçimlerde AK Parti'den de Karşıyaka Belediye Başkan Adayı olan Cenk Karace, İAOSB başkanlığına seçilmesinin ardından Türkiye'deki tek pilot eğitim merkezi olan Çiğli Ana Jet Üssü'nün kapatılıp kendilerine verilmesi için girişimde bulunacağını açıklamıştı.

BAKANLIKLARA BAŞVURACAĞIZ DEMİŞTİ

Karace, “Atatürk Organize Sanayi Bölgesi, güneybatı yönünde genişleyebilir. Çiğli Ana Jet Üssü’nü tam kuzeye taşımak ve oradaki 7,5 milyon metrekarelik alanı Atatürk Organize Sanayi Bölgesi’nin içine katmak, en büyük hayalim... O alanı üretime, fabrikalara, istihdama tahsis edilmesini sağlamak, yıllardır hayalimdir. Bu benim tek başıma yapabileceğim bir şey değildi ve bir erk lazımdı. Seçimi kazanarak bu erk’i elde ettik. Bu hayalimin gerçekleşmesi için girişimlerde bulunacağız, ilgili bakanlıklara başvuracağız" demişti.

UTKU GÜMRÜKÇÜ KARŞI ÇIKMIŞTI

Cenk Karace'nin açıklamaları kentte gündem yaratmıştı. Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü ise üssün kapatılmasına karşı çıkarak, "Tartışılmış bir şey değil. O yüzden kişisel bir hayal olduğunu düşünüyorum. Doğrusu bölgenin sivil hava ulaşımına açılarak İzmir halkına kazandırılması gerektiğini düşünüyorum" dedi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir