MENÜ
İzmir 29°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Türkiye'nin 4. mobil operatörü kuruluyor
Güncel
20 Mayıs 2025 Salı 12:06

Türkiye'nin 4. mobil operatörü kuruluyor

Türkiye'de hizmet veren Turkcell, Vodafone ve Türk Telekom'un ardından yeni bir mobil operatör için geri sayım başladı

92,2 milyon mobil telefon abonesi bulunan Türkiye'de pazar payının tamamına sahip olan üç mobil operatöre bir yenisi ekleniyor.

Gazeteci Olcay Aydilek'in haberine göre;  TÜRKSAT'ın yeniden yapılanmasına yönelik yasa hazırlığı netleşiyor. Mobil operatör olarak da hizmet verecek olan TÜRKSAT, değişiklik ile kablo-yayın hizmetlerini ayrılacak. Böylelikle şirket, iletişim sektöründe de güçlü aktörler arasında yer alacak.

ERDOĞAN'IN İMZASIYLA YÖNETİLECEK 

Türkiye'nin dördüncü operatörünü oluşturmaya hazırlanan TÜRKSAT, yönetimi Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan Türkiye Varlık Fonu'na ait şirketler arasında bulunuyor. 

Yeni dönemde söz konusu şirketin hakim hisseleri, Turkcell ve Türk Telekom ile benzer şekilde Türkiye Varlık Fonu'nun elinde olacak. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2025 Son Kale İzmir