MENÜ
İzmir 36°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Tunç Soyer ev olarak kullanmıştı.. Tarihi Şato İZPA'ya..
Güncel
26 Haziran 2024 Çarşamba 11:00

Tunç Soyer ev olarak kullanmıştı.. Tarihi Şato İZPA'ya..

Eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in ev olarak kullandığı tarihi şato, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay'ın talimatı ile İzmir Planlama Ajansı'nın hizmet alanı oldu. Tarihi şato, akademisyenler, öğrenciler ve sivil toplum kuruluşlarının yanı sıra halkın kullandığı bir merkez olacak. 

SONKALEİZMİR-İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne ait Varyant'taki tarihi şato İzmir Planlama Ajansı'nın (İZPA) kullanımına verildi. Eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in ev olarak kullandığı şato yeni dönemde kentin geleceği ile ilgili önemli kararlar alacak İZPA'nın çalışma merkezi olacak.

SONKALE'ye konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, şato ile ilgili şu bilgileri verdi:

"Şato, katılımcı yönetim anlayışına uygun olarak farklı meslek gruplarından insanların geldiği İzmir Planlama Ajansı ile beraber çalışmalar yaptığı ortak kullanım alanı gibi olacak. Çok büyük bir yapı değil. Halkın katılımı da olacak. Önemli bir bölümü dışardan katılan insanların katkısı... Görüşmeler davetle olacak. Orası herkesin kullandığı bir yer olacak. Konumu farklı, bina tarihi. Güzel bir yapı, güzel bir bahçesi var. Olabildiğince verimli kullanmak için çalışıyoruz. Terası var, kullanılacak. Genel olarak akademisyenlerin, meslek odalarından, sivil toplum kuruluşlarından insanların geldiği, öğrencilerin olduğu bir mekan olacak. Orayı kullanacak mısınız diye sorulmuştu. Kendi evim var demiştim. Burayı daha önce eleştiren insanlar olmuştu. Saygısızlık olurdu, hiç düşünmedim. Orası çok insanın girdiği çıktığı bir yer olduğunda ben mutlu olurum."
 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir