MENÜ
İzmir 35°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Narkotikten İspanya'da operasyon... Kartelin lideri yakalandı!
Güncel
26 Haziran 2024 Çarşamba 08:55

Narkotikten İspanya'da operasyon... Kartelin lideri yakalandı!

Narkotik Suçlarla Mücadele Başkanlığı'nın katılımıyla İspanya’da "ARGAY" Operasyonu gerçekleştirildi. Uluslararası uyuşturucu karteli çökertildi, örgüt lideri yakalandı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın paylaşımına göre Narkotik Suçlarla Mücadele Başkanlığı'nın da dahil olduğu operasyonda İspanya'da uyuşturucu karteli çökertildi. Türkiye'de Kırmızı Bülten’le aranan ve Emre Karaca ismiyle bilinen örgüt lideri Kerim Dağlıoğlu yakalandı.

Ayrıca Argay Operasyonunda; ülkemizce narkotik suçlarından uluslararası seviyede aranan Kerim Dağlıoğlu ile birlikte İspanya, Almanya, Avusturya, Suriye, Karadağ, Romanya, Ukrayna, Arjantin ve Venezuela vatandaşı olan örgüt üyesi toplam 42 kişi yakalanarak tutuklandı.

GRANADA, MALAGA, SEVİLLA...
Yaklaşık 9 aydır devam eden ve polisiye iş birliği çerçevesinde 11 Haziran tarihinde başlatılan İspanya’daki operasyonlarda Fransız, İspanya Guardia Civil ve Türk Emniyetinden oluşan 400’den fazla polis katıldı.

Granada, Malaga ve Sevilla’da yapılan operasyon ve ev aramalarında; 2 tondan fazla esrar ve çok sayıda ateşli silah, lüks araçlar ve nakit para ele geçirildi.

Europol’ün destek verdiği soruşturmada İspanyol, Fransız ve Türk narkotik polisleri, zehir tacirlerine karşı omuz omuza çalıştı.

Yerlikaya paylaşımında "Sadece yerel, bölgesel, ulusal değil; uluslararası alanda da organize suç örgütlerine, uyuşturucu kartellerine karşı mücadele etmeye kararlıyız. Bu tarihi uluslararası operasyonun önemli bir parçası olan Narkotik Suçlarla Mücadele Başkanlığımızı ve kahraman polislerimizi tebrik ediyorum." ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir