MENÜ
İzmir 25°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Tantan'dan Bahçeli'ye HÜDA-PAR yanıtı!
Güncel
26 Mart 2023 Pazar 17:22

Tantan'dan Bahçeli'ye HÜDA-PAR yanıtı!

Sadettin Tantan, HÜDA-PAR'ın Cumhur İttifakı'na desteğini savunurken kendisine açıklama yapması çağrısında bulunan MHP lideri Bahçeli'ye yanıt verdi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Hizbullah ile ilişkisi nedeniyle eleştirilen HÜDA-PAR'ın terörle ilgisi olmadığını belirtirken Hizbullah'a yönelik operasyonların yapıldığı dönemde İçişleri Bakanlığı görevinde bulunan Sadettin Tantan'a da açıklama yapması çağrısında bulundu. Tantan, Sözcü TV'ye bağlanarak Bahçeli'ye tepki gösterdi. 

Bahçeli, HÜDA-PAR'ın terörle ve Hizbullah'la ilişkisi olmadığını belirtirken "Sık sık gündeme taşınan Hizbullah terör örgütünün ise nasıl ve ne zaman çökertildiği malumdur, bu hususta da, ara sıra vermiş olduğu beyanlarla 'Emperyalist güçlere karşı oyunu bozacak Türk milletidir' görüşünü paylaşan eski İçişleri Bakanı Sadettin Tantan’ın kamuoyuna açıklama yapması boynunun borcudur. Her fırsatta konuşmayı alışkanlık haline getiren Tantan’ın bu konuda sessizliğe gömülmesi, bakanlık sorumluluğunu üstlendiği dönemde Hizbullah terör örgütüne karşı hangi operasyonel faaliyetlerin yapıldığını dürüst şekilde paylaşmaktan şu ana kadar imtina etmesi doğru değildir" ifadesini kullandı. 

TANTAN: YENİDEN PARLAMENTOYA GİREBİLMEK İÇİN...
Daha önce yaptığı açıklamada kendi dönemlerinde 'bitirildiğini' söylediği Hizbullah'ın AK Parti döneminde yeniden 'dirildiğini' iddia eden Tantan, Bahçeli'nin bu çağrısının ardından Sözcü TV'ye bağlandı. Tantan, Bahçeli'ye yönelik şu ifadeleri kullandı: 

"HÜDA-PAR’la Hizbullah arasında tabii ki bağ vardır. İsimleri tek tek saymaya gerek yoktur. 57. Hükümet döneminde Hizbullah evlerinin nasıl ortaya çıkarıldığına, Gaffar Okkan’ın nasıl öldürüldüğüne, Başbakan Yardımcısı olarak şahit olmuş biri. Bunları nasıl söyleyebiliyor anlamak mümkün değil. HÜDA-PAR’ın alt yapısının kimlerden oluştuğunu gazetelerde, televizyonlardan bir bir saydık. Paraların kimden geldiği biliniyor. Oradaki faaliyetleri nasıl ortaya çıkardığımızı yakinen takip eden bir isim Bahçeli. İnanarak söylediğini düşünmüyorum yeniden parlamentoya girebilme kaygısıyla söylediğini düşünüyorum."

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir