MENÜ
İzmir 26°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Recep Tayyip Erdoğan Vakfı kuruldu
Güncel
31 Mayıs 2023 Çarşamba 12:44

Recep Tayyip Erdoğan Vakfı kuruldu

Üçüncü kez cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan adına vakıf kuruldu. Vakfın kurucuları arasında çocukları Bilal Erdoğan, Esra Albayrak ve Sümeyye Erdoğan Bayraktar'ın yanı sıra dikkat çeken isimler de yer aldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çocukları ve yakınları onun adına vakıf vurdu. Recep Tayyip Erdoğan Vakfı kuruluşuna ilişkin Vakıflar Genel Müdürlüğü ilanı Resmi Gazete’de yayımlandı. Vakfın mal varlığının 120 bin lira olduğu bildirilen ilanda, “Vakfın sona ermesi halinde tasfiyesinden arta kalan mal varlığı, kurucular kurulunun uygun göreceği bir vakıf veya kamu kurumuna devredilir.” hükmü yer aldı.

İstanbul’da kurulan vakfın yönetim kurulunda Necmeddin Bilal Erdoğan, Vedat Demiröz, Mehmet Tevfik Göksu, Esra Albayrak, Sümeyye Erdoğan Bayraktar, Hüseyin Aydın, Ahmet Özel, Nuri Aksu yer aldı.

Vakfın amacı ise “İstanbul ilinde, Türkiye Cumhuriyeti’nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın şahsına ait veya görevi sırasında kendisine tevdi edilen eşyalardan uygun görülenlerin sergileneceği Recep Tayyip Erdoğan Müzesi ve toplumun eğitim ve kültür seviyesinin yükseltilmesi ile eğitim ve araştırma çalışmalarına katkı sağlanması amacıyla Recep Tayyip Erdoğan Kütüphanesi kurmak, ayrıca bilimsel, kültürel ve sanatsal programlar ile sergiler düzenlemektir.” şeklinde tanımlandı

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir