MENÜ
İzmir 28°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Örnekköy'e üniversite için kritik karar! Bakanlık onayladı...
Güncel
31 Mayıs 2023 Çarşamba 12:20

Örnekköy'e üniversite için kritik karar! Bakanlık onayladı...

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Bakırçay Üniversitesi'ne tahsis edilen, tıp, sağlık bilimleri ve eczacılık fakülteleri ile teknokent kurulacak Karşıyaka Örnekköy'deki araziye ilişkin planları onayladı.

SONKALEİZMİR- Karşıyaka'nın Örnekköy Mahallesi sınırlarında, yaklaşık 68 dönümlük araziye kurulmak istenen, içinde tıp, sağlık bilimleri ve eczacılık fakülteleri ile sağlık temalı bir de teknokentin yer alacağı üniversite alanı ile ilgili imar değişiklikleri tamamlandı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Bakırçay Üniversitesi'ne 2 yıl süreyle ön tahsisi yapılan 26721 ada, 1 parsel ile 26722 ada, 1 parsele ilişkin hazırlanan 1/100.000 Ölçekli Çevre Düzeni Planı Değişikliği, 1/25.000 Ölçekli İzmir Büyükşehir Bütünü Çevre Düzeni Planı Değişikliği, 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliğinin 21 Eylül 2022 ile 20 Ekim 2022 tarihleri arasında askıya çıktığını anımsattı.

Askı sürecinde planlara iki itirazda bulunulduğunu belirten bakanlık, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin itirazının reddedildiğini, İzmir Orman Bölge Müdürlüğü'nün itirazının ise kabul edildiğini aktardı. İzmir Orman Bölge Müdürlüğü'nün itirazı doğrultusunda, 26722 ada 1 parselin batısındaki Örnekköy Çocuk Ormanı'na isabet eden kısımların planın dışına çıkarıldığını duyuran bakanlık, aynı parselin kuzeyindeki yolun da hesaba katılarak planın yeniden düzenlendiğini bildirdi.

Bakanlık, planın bu haliyle onaylanıp askıya çıkarıldığını kaydetti.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir