MENÜ
İzmir 21°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Mimarlar Odası'ndan Atakent Lisesi'nin yıkım kararına tepki...
Güncel
14 Eylül 2022 Çarşamba 15:48

Mimarlar Odası'ndan Atakent Lisesi'nin yıkım kararına tepki...

Karşıyaka Belediyesi'nin yıkım kararına ilişkin bilimsel raporları talep ettiği ancak alamadığı Atakent Anadolu Lisesi için TMMOB Mimarlar Odası İzmir Şube Başkanı İlker Kahraman'dan flaş bir çıkış geldi. SONKALE'ye konuşan Kahraman, "Atakent Anadolu Lisesi, Mavişehir'deki tüm binalarla aynı dönemde tünel kalıp sistemi ile yapıldı. Bu sistemde kolon-kiriş yok, duvarlar taşıyıcı oluyor. Eğer okulda problem varsa tüm Mavişehir'de de vardır" dedi.

SONKALEİZMİR (ÖZEL) - İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün "Depreme dayanıksız olduğu" gerekçesiyle yıkım kararı aldığı Karşıyaka Atakent Anadolu Lisesi ile ilgili tartışmalar farklı bir boyuta taşındı. Öğrenci velilerinin yıkım kararını protesto ettiği, Karşıyaka Belediyesi'nin bilimsel raporları talep ettiğini ancak alamadığını açıkladığı okulla ilgili TMMOB Mimarlar Odası İzmir Şube Başkanı İlker Kahraman'dan flaş bir çıkış geldi.

"RANDEVU TALEBİMİZ GERİ ÇEVRİLDİ"

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden talep ettikleri görüşmenin yoğunluk gerekçesiyle geri çevrildiğini belirten Kahraman, "Mimarlar Odası olarak, İzmir İnşaat Mühendisleri Odası ile birlikte biz de Karşıyaka Belediyesi gibi bilimsel raporları istedik ancak alamadık. Görüşme ile ilgili beklentimiz sürüyor. Önümüzdeki günlerde bir görüşme yapmayı umuyoruz. 10 yıl önce 40 okul için İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından bir rapor hazırlanmış. Bu raporun Pamukkale Üniversitesi tarafından hazırlandığı belirtildi. Ancak biz bu rapora henüz ulaşamadık. Raporu görmeden bir şey söylemek mümkün değil. Bina belki güçlendirilebilir. Belki bu rapor da yenilenebilirdi" diye konuştu.

MAVİŞEHİR'DEKİ BİNALAR 19 KATLI

Atakent Anadolu Lisesi'nin 1990'lı yılların başında tıpkı tüm Mavişehir bölgesinde olduğu gibi Tünel Kalıp Sistemi ile yapıldığına dikkat çeken İlker Kahraman şunları söyledi:

"Tünel Kalıp Sistemi'nde normal kolon ya da kiriş olmuyor. Duvarların kendisi taşıyıcı oluyor. Okul ve Mavişehir'deki binalar aynı ekip tarafından aynı zamanda yapılmış. Üstelik okul binası Mavişehir'deki binalara göre çok daha alçak. Mavişehir'deki binalar 19 katlı. Eğer depreme dayanıklılık konusunda sıkıntılı bir durum varsa bu o bölgedeki her binada da vardır. Yani okulda problem varsa Mavişehir'in tamamında da vardır. Çünkü Emlak Bankası tarafından aynı dönemde aynı sistemle yapıldı. Biz okul ile ilgili raporu görmek istiyoruz. Rapor verilmiyor. Şu an için randevu da verilmiyor. Eğer sıkıntı varsa zaten 'Yıkılsın' deriz. Ancak raporu görmemiz lazım."

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Makbule Kahraman
 15 Eylül 2022 Perşembe 22:17
Her mantıkli insan gibi ben de okulların eften püften sebeplerle yıkılmasına karşıyım.Ögrecilerin kayıtlarını yapıp ,sonra da onları başka yerlere savuran bu haksızlığa karşıyım.Ellerinde somut hiçbir bilgi ve belge olmadan Atakent Lisesine göz koyan ve muhataplarına bilgi verme zahmetinde bulunmayan ,rant zihniyetine karşıyım...Emekli bir öğretme olarak ,yaşananları içi acıyarak izliyorum
 Düriye Ayyıldız
 15 Eylül 2022 Perşembe 10:50
Mimarlar Odasının bilimsel sesine, saptamalarına kulak verilmeyecek de kimin sesine kulak verilecek. Bizler de Atakent Lisesinin emekli öğretmenleri olarak bu konuda yetkin bilimsel bir kurulun raporunu görmeden okulumuzun yıkılmasına karşıyız. Bu konudaki gelişmeleri izliyoruz. İZMİR MİMARLAR ODASININ yanındayız. BİLİMSEL OLAN KARARLAR bizi doğrulara götürür ancak.
 Bedriye Şen
 15 Eylül 2022 Perşembe 10:50
Okulun yıkım kararının diğer bağımsız kurullarca da onaylanması gerekir,okulun açılışından itibaren çalıştığım bu okulun emin olunmadan yıkılmasını istemiyorum.
 Idil Yazıcıoğlu
 15 Eylül 2022 Perşembe 10:30
İzmir TMO Başkanı sayın Ilker Kahraman Karşıka''da yetişmiş bir mimar olarak son derece doğru bir tespitte bulunmuş ve Atakent Anadolu Lisesi''ni yıkmak isteyenlere güzel bir mesaj iletmiş. Destekliyor, Atakent Lisesi''nden emekli olmuş bir öğretmen olarak sözlerine katılıyorum.
 Kâmuran Oktay
 15 Eylül 2022 Perşembe 10:21
Haberi duyduğum ilk gün çok şaşırdım.Çünkü Atakent’teki binalar yapıldı,sonra bu evlerde oturacak ailelerin çocukları için okulumuz yapıldı.Ben o süreç içinde Bostanlı’da oturuyor,Çiğli’de bir okulda çalışıyordum.Bu aşamalara tanık oldum. Eğer okulumuz depreme dayanıksızsa,oradaki çok katlı binalar daha dayanıksızdır.Çünkü aynı kuruluşlar tarafından yapıldı. Ama o mahalleden ev almak istemiştim,fiatlar bana çok yüksek geldi,bunu söyleyince satış bürosundaki kontrol mühendisi buradaki zemin için yapılan işlemlerden dolayı maliyetin arttığını söyledi.Burası bütçenize uymuyorsa Gaziemir’deki bloklarımıza bakabilirsiniz diye de yönlendirdi. Konuyu bu kadar yakından izlemiş bir kişi olarak okulumuzun enazından oradaki bloklar kadar sağlam olabileceğini düşünüyorum. Yıkılma kararının, birkez daha İzmir ili yetkili kuruluşları tarafından kontrol edilmesi gerektiğini düşünüyorum.Aksi halde bu kadar emeğimizin geçtiği okulumuz için yüreğimiz sızlayacak.Anılarımız,hafızamız silinecek. Saygılar...
 Ayla Ozaltun
 15 Eylül 2022 Perşembe 10:16
Mimarlar odasının görüşlerine katılıyor,bu rant projesine kesinlikle karşı çıkıyorum.Atakent lisesinin kurulus yıllarında,zevkle calismis bir öğretmen olarak,Cok uzgunum,bu seçkin okulumuz kesinlikle yikilmamalidir.Caba gösteren herkesi yürekten kutluyor ,kolay gelsin diyorum.
 Ayla Ozaltun
 15 Eylül 2022 Perşembe 10:16
Mimarlar odasının görüşlerine katılıyor,bu rant projesine kesinlikle karşı çıkıyorum.Atakent lisesinin kurulus yıllarında,zevkle calismis bir öğretmen olarak,Cok uzgunum,bu seçkin okulumuz kesinlikle yikilmamalidir.Caba gösteren herkesi yürekten kutluyor ,kolay gelsin diyorum.
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir