MENÜ
İzmir 23°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
RTÜK'ten Halk TV'ye ceza yağmuru!
Güncel
14 Eylül 2022 Çarşamba 15:24

RTÜK'ten Halk TV'ye ceza yağmuru!

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), kanalda yayınlanan haber ve eleştiriler nedeniyle Halk TV'yi ceza yağmuruna tuttu.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'nun (RTÜK) CHP kontenjanından üyesi İlhan Taşcı, Halk TV'ye verilen cezaları kişisel Twitter hesabı üzerinden paylaştı. 

Buna göre Sözüm Var programında Diyarbakır Adliyesi'nde bir babaya, oğlunun kemiklerinin torba içinde verilmesi eleştirildiği için kanala 'terörün amaçlarına hizmet edecek' nitelikte yayın yapmak suçlaması yöneltildi. 5 kez program durdurma, yüzde 5 de para cezası verildi. Karar oy çokluğuyla alındı.


İkinci ceza, gazeteci Ayşenur Arslan ve ekonomist Mustafa Sönmez'in Medya Mahallesi programında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun suçla mücadele yaklaşımını eleştirmeleri nedeniyle verildi. Soylu'nun küçük düşürüldüğü ileri sürüldü, yüzde 3 para cezası kesildi. 

Üçüncü ceza da Sözüm Var programına katılan CHP Milletvekili Ali Mahir Başarır’ın 'narko devlet' eleştirisi nedeniyle verildi: Yüzde 3 para cezası.

'HER TÜRLÜ SORGULAMA VE ELEŞTİRİ ARTIK SUÇ SAYILACAK'
Taşcı, cezalara "RTÜK’e göre, iktidarı övmek dışında her türlü sorgulama ve eleştiri artık suç sayılacak. Hedef susturulmuş Türkiye" sözleriyle tepki gösterdi. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir