MENÜ
İzmir 30°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Menderes'te dev satış!
Güncel
24 Şubat 2020 Pazartesi 13:08

Menderes'te dev satış!

İzmir'in önemli turizm ve tarım merkezlerinden Menderes'te belediyeye ait 200 dönümü aşkın arazi, yaklaşık 23 milyon TL muhammen bedelle satışa çıkarıldı. Menderes Belediye Başkanı CHP'li Mustafa Kayalar, "Bölge esnafına geçen dönemden kalan 40 milyon TL'ye yakın borcumuz var. Mecburuz bu satışları yapmaya. Ancak bu son olacak. Esnafa borcumuzu kapattıktan sonra asla başka bir satış yapmayacağız" dedi.

SONKALEİZMİR- Menderes Belediyesi, Tekeli Mahallesi Tırazlı ve Çam mevkiilerindeki 200 dönümlük 3 taşınmazını satışa çıkardı. Tarla niteliğindeki taşınmazlar için toplam 22 milyon TL muhammen bedel belirlendi. Kapalı teklif usulüne göre yapılacak ihalenin 11 Mart'ta yapılacağı duyuruldu. Menderes Belediyesi ayrıca, Çileme, Dereköy ve Tekeli'de de büyüklükleri 200 metrekare ile 2800 metrekare arasında değişen 8 arsasını ise 996 bin 258 TL muhammen bedelle satışa sundu. Bu satışların da 4 Mart'ta yapılacağı bildirildi.

BİR DAHA SATMAYACAĞIM
Yaklaşık 23 milyon TL'yi bulan satışlarla ilgili SONKALEİZMİR'e konuşan Menderes Belediye Başkanı CHP'li Mustafa Kayalar, belediyeyi yaklaşık 135 milyon TL borçla devraldıklarını, sadece bölge esnafına 40 milyon TL'ye yakın borçları bulunduğunu söyledi. Bu satışları yapmaya mecbur olduklarını vurgulayan Başkan Kayalar, "Her gün yüzlerce insan arıyor. Paralarını istiyor. Bu esnafımıza paralarını ödemek zorundayız. Mecburuz bu satışları yapmaya. Ancak bu son olacak. Esnafa borcumuzu kapattıktan sonra asla başka bir satış yapmayacağız" dedi.

İTOB DA İLGİLENİYOR
Başkan Kayalar, aynı bölgede geçen dönem de 300 dönümlük bir yerin satıldığını belirtirken, "Arazinin büyük İzmir yangınında yanan yerlerle ilgisi yok. Burası, İzmir Tekeli Organizasyon Sanayi Bölgesi'nin (İTOB) hemen arkasında yer alıyor. Zaten, arazinin ihalesine İTOB'un girmesini de bekliyoruz" diye konuştu. 
 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Mustafa nihat
 25 Şubat 2020 Salı 13:52
Eyvah eyvah sizdemi b?r?t?s
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir