MENÜ
İzmir 27°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Marmaris Belediye Başkanı: Yangın Erdoğan’ın yazlık sarayına yaklaşınca helikopter sayısı artırıldı
Türkiye
23 Haziran 2022 Perşembe 15:51

Marmaris Belediye Başkanı: Yangın Erdoğan’ın yazlık sarayına yaklaşınca helikopter sayısı artırıldı

Marmaris’te çıkan ve üç gündür söndürülemeyen orman yangınının Erdoğan’ın Otluk Koyu’ndaki yazlık sarayına ciddi anlamda yaklaştığını söyleyen Belediye Başkanı Oktay, “Bir ara en fazla sekiz tane helikopter gördüm. Yangın Otluk Koyu’na, Erdoğan’ın sarayına doğru yaklaştığında, orada büyüyünce helikopter sayısı arttı” ifadelerini kullandı.

Muğla'nın Marmaris ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangın üçüncü günde devam ediyor. Geçen yıl yaşanan orman yangınlarından iktidarın ders çıkarmadığı Marmaris’te çıkan yangınlarda bir kez daha görüldü. Geçen yıl 139 bin 503 hektarlık alan kül olurken Marmaris’te çıkan yangına yapılan müdahalelerin yetersizliği yine tartışma konusu oldu.

Bölgeye giden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Yangının nasıl çıktığına yönelik bir tespitimiz var. Çalışmaların tamamlanmasını bekliyoruz. Bir kimlik tespit edildi" derken Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, yangında 3 bin hektarlık alanın etkilendiğini belirterek, "Her türlü tahsis işlemini dedikoduya mahal vermemek için iptal ettik" ifadelerini kullandı. Kirişci, yangına yakın bölgelerde ikamet eden 274 kişinin tahliye edildiğini belirtti.

YAZLIK SARAY AŞKINA…

Diken’den Ayşegül Kasap’a konuşan Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay ise yangınların AK Partili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yazlık sarayının bulunduğu Otluk Koyu’na yaklaşınca helikopter sayısının artırıldığını belirtti.

Yangının Erdoğan’ın yazlık sarayına ciddi anlamda yaklaştığını söyleyen Marmaris Belediye Başkanı Oktay, şunları söyledi:

“Toplamda sekiz helikopter ve iki uçak var. 4 bin 200 hektarlık alan yandı. Yangın nedeniyle dört ev zarar gördü. Biri ağır. Otluk Koyu tarafına doğru ilerliyor yangın. Orada aktif. Her bölgede ayrı ayrı yerleşim yeri var. Biliyorsunuz cumhurbaşkanının yazlık sarayı da orada. Şu an orada ciddi anlamda yaklaştı. Orada evler de var. Bir ara en fazla sekiz tane helikopter gördüm. Yangın Otluk Koyu’na, Erdoğan’ın sarayına doğru yaklaştığında, orada büyüyünce helikopter sayısı arttı.”

BİLANÇO DAHA BÜYÜK OLABİLİR

Rüzgarın artmasını beklediklerini ve en büyük endişelerinin bu olduğunu belirten Oktay, şöyle devam etti:

“Rüzgarın yönü sabit değil. Çok değişkenlik gösteriyor. Soğutma çalışması yapılan yerler de alevleniyor bu sefer. Tekrar oraya da müdahale etmek zorunda kalıyorlar. Şu anda sabahtan beri Otluk Koyu kısmı durdurulamıyor. Daha da ilerlerse yangının bilançosu çok daha büyük olabilir. Bizim korkumuz o. Ormanı geçer sarayın olduğu tarafa doğru gidip etrafını sararsa yerleşim yerleri de etkilenir.”

En büyük eksikliğin gece görüşülü helikopter olduğu belirten Belediye Başkanı Oktay, “Tek sıkıntı bu. Bu iş gece çözülebilseydi bu kadar uzamazdı. Sabaha kadar yangın ilerliyor. Ağaçlar bu sıcakla patlama bile yapıyor sıçratıyor kozalak atıyor ağaç gövde atıyor. O çözülseydi belki bir tık rahatlardık” diye konuştu.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir