MENÜ
İzmir 34°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Mahkemeden şok karar... Tahir Şahin'in başkanlığı düştü!
Spor
31 Mayıs 2019 Cuma 18:09

Mahkemeden şok karar... Tahir Şahin'in başkanlığı düştü!

Menemen Asliye Hukuk Mahkemesi, Menemen Belediyespor'un isminin değiştirilerek Tahir Şahin'in kurucusu olduğu şirkete devredildiği 25 Mayıs'daki kongreye ilişkin ihtiyati tedbir kararı aldı. Bu şok kararla birlikte, Tahir Şahin'in de başkan seçildiği kongredeki kararlar askıya alındı. Bayramdan sonra yapılacak ilk duruşmaya kadar Şahin'in başkanlığı da düşmüş oldu.

Abdullah ÇELEBİ/SONKALE- Kulübün kurucu üyelerinden Fikret Uzun, genel kurulun usulüne uygun yapılmadığı gerekçesiyle Menemen Asliye Hukuk Mahkemesi'ne "Kongrenin iptali ve kulübe kayyum atanması" istemiyle 29 Mayıs'ta başvurmuştu. Başvuruyu jet hızıyla değerlendiren Menemen Asliye Hukuk Mahkemesi, Menemen Belediyespor'un isminin değiştirilerek Tahir Şahin'in kurucusu olduğu şirkete devredildiği 25 Mayıs'daki kongreye ilişkin ihtiyati tedbir kararı aldı. Şok etkisi yaratan bu kararla birlikte, Tahir Şahin'in de başkan seçildiği kongredeki kararlar askıya alındı. Bayramdan sonra yapılacak ilk duruşmaya kadar Şahin'in başkanlığı da düşmüş oldu.
SONKALE'ye konuşan Uzun, daha önce de söylediği gibi, Şahin yönetiminin meşru olmadığını öne sürdü. Kongrede Şahin'in karşısına aday olarak çıkan ancak son anda listesini teslim etmeyip çekilen Uzun, "Haklı sebeplerimiz belgeleriyle ortada. Mahkeme de bunu gördü. Bu delillerden dolayı ihtiyati tedbir kararı alındı. Yani artık o kongrede alınan kararların idari olarak hiç bir hükmü yok. Bayramdan sonra mahkeme nihai kararını verecek" dedi.

ŞOK İDDİALARI GÜNDEME GETİRMİŞTİ..
Fikret Uzun, 25 Mayıs'ta yapılan söz konusu kongrede, dernekler kanununa uyulmadığını, faaliyet raporunun üyelere sunulmadığını, gelir gider bilançolarının ele alınmadığını, 15 gün önce ilan edilmesi gereken hazirun listesinin son güne kadar tutulduğunu, Tahir Şahin'in hısım akrabalarına usülsüz şekilde kongrede oy kullandırıldığını, Urla, Altındağ ve Çamdibi'nden adam taşındığını iddia etmişti.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir