MENÜ
İzmir 26°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Göztepe'den 'hentbol' açıklaması
Spor
31 Mayıs 2019 Cuma 12:00

Göztepe'den 'hentbol' açıklaması

Göztepe'de Hentbol Şube Sorumlusu Deniz Durmaz, hentbol takımının durumu ile ilgili açıklamalarda bulundu

Abdullah ÇELEBİ/SONKALE-Göztepe'nin 4 sezondur Süper Lig'de mücadele eden hentbol takımının alt lige düşürülmesi için Federasyon'a başvuru yapma kararı büyük tepki çekerken, yönetimden açıklama geldi. Hentbol Şube Sorumlusu Deniz Durmaz, takımın bütçesinin kesin olarak düşeceğini, ancak resmi olarak alt ligde mücadele edilsin şekilde başvurularının olmadığını açıkladı. Mevcut durumla ilgili bilgi veren Durmaz, "Bütçemiz hiç olmadığı kadar düşecek. Takımın ilk kaptanı olarak en çok ben üzülürüm bu karara. Ancak bu noktaya gelinmesinin bazı sebepleri var. Başkanımız Mehmet bey göreve gelmeden önce tamamen taraftarlar tarafından finanse edilen bir kulüptük. Mehmet bey de takımın hikayesinden dolayı hentbola yatırım yapma kararını aldı. 4 yıldır Süper Lig'deyiz, 3 sezondur da Avrupa'da mücadele ediyoruz. Mehmet beyin, bu süreçte 3 milyon dolarlık harcama yaptığını görüyoruz. 400-500 bin dolar aralığında gelir yaratılmış. İddaa, sponsorluk ve hasılat geliri olarak" dedi.
TÜM YÜK BAŞKAN'IN ÜZERİNDE
"Biz takımı Süper Lig'de bulmadık, sıfırdan kurduk" diyen Durmaz, "Başkanımız yarışmacı bir takım hedefiyle finanse etti. Ama burada şöyle bir şey söz konusu olmaya başladı. Hentbolda tamamen kendi cebinden takımı finanse eden sadece Mehmet Bey'i gördük. Ligdeki takımların yüzde 90'ını belediyeler destekliyor. Belediye takımları yabancı oyuncularla sahaya çıkıyor. Biz bu sezon sadece Türk oyuncularla oynadık. Hentbol Federasyonu'nun kötü yönetimi, basında ilgi görmemek, gelir ve sponsor olmaması bu duruma gelmemize neden oldu. Bülent Özkul Spor Salonu'nda her maç bin kişiye oynarken fuarda 200-300 kişiye oynayan bir takım haline geldik. Sahip çıkan bir azınlık var. Gürsel Aksel tesislerindeki ambiyansın çok gerisinde kaldık. Herhangi bir gelir olmaması tüm yükü başkanın üzerine yıktı. Başkan da bunun sürdürelebilir olmadığına kanaat getirdi. İstemesem de doğru karar" dedi. 
"PİKSEL SATARAK OLMAZ"
Hentbolda önlerinde iki seçenek olduğunu vurgulayan Durmaz, "Ya alt ligden devam edeceğiz. Ya da Süper Lig'de 17-20  yaş arası oyuncularla mücadele edip, küme düşmemeye oynayacağız. Resmi olarak Federasyon'a bizi düşürün diye başvurumuz olmadı. Bunu camia ile konuşup, tartışacağız. Mevcut durumumuzu, mağdur olmamaları adına oyuncu ve teknik heyete bildirdim. Asıl isteğimiz gençlerle Süper Lig'de olmak. Lig oynanırken alınacak sonuçlar travmatik bir problem haline gelir düşüncesiyle henüz karar verilmedi.  2003'ten beri piksel alan, otostopla seyahat eden taraftarların görüşü önemli. Bayramdan sonra kesin kararımızı vereceğiz. Başkan, fonlamıyorum demesine rağmen yine yıllık 800-900 bin maliyet üstlenecek. Altyapı, salon gibi giderler var. Pikselle dönecek bir sistem yok malesef burada" dedi. 
20 KOMBİNE SATABİLDİK
Başkan Sepil'in kendisine defalarca, "Bu takımı sizler kurdunuz, ben dahil kimse kapatamaz" dediğini hatırlatan Deniz Durmaz, "İsim sponsorluğu gerçekleşirse zaten hedefler doğrultusunda devam ederiz. 3 milyon bütçe yaptığınızda bunun 1 milyon 500 bin TL'si sponsordan gelirse başkan zaten kalanı karşılar. Kadın ve erkek liginde başkanın şahsi parasıyla yatırım yapan başka bir kulüp yok. Belki de yeni bir hikaye yazmak gerekiyor. Belki de dibi görmek gerekiyor. Umuyorum ki Süper Lig'den devam yönünde karar alacağız" dedi. Yeterince destek göremediklerinden dert yanan Durmaz, "Bu sezon adece 20 kombine sattık. Herkesin özeleştiri yapması gerek" dedi. Durmaz, antrenör Adnan Öztürk ile kesin olarak yolların ayrıldığını oyuncularla ilgili durumun ise önümüzdeki günlerde netleşeceğini sözlerine ekledi.


 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir