MENÜ
İzmir 35°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Kuşadası Belediyesi kent merkezinden geçen derenin ıslahına talip oldu!
Yerel Yönetimler
23 Ekim 2024 Çarşamba 17:40

Kuşadası Belediyesi kent merkezinden geçen derenin ıslahına talip oldu!

Kuşadası Belediyesi, kent merkezinden geçen dere ile ilgili yaşanan koku sorununa kesin çözüm getirmek üzere harekete geçti. Devlet Su İşleri (DSİ) ile Aydın Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü’nün (ASKİ) yetki alanında bulunan derenin açık alanının temizlik ve ıslah çalışmalarını yürütmek üzere DSİ ile protokol yapmaya hazırlanan Kuşadası Belediyesi, kokunun kaynağının tespiti içinse ASKİ’ye başvuru yaptı.

Kent ile ilgili yaşanan tüm sorunların çözümü için ‘yetki ve sorumluluk alanı’ ayrımı yapmaksızın çalışmayı sürdüren Kuşadası Belediyesi, İsmet İnönü Bulvarı’ndan geçen ve yaydığı koku nedeniyle şikâyete neden olan derenin açık alanının ıslah çalışmalarını üstlenmek üzere DSİ’ye başvuruda bulundu. Kuşadası Belediyesi, ASKİ’ye yaptığı başvuru ile de kokunun neden oluştuğunun ve dereye herhangi bir kanalizasyon akıntısı olup olmadığının anlaşılabilmesi için detaylı analiz yapılması talebini iletti. DSİ’nin talebi olumlu karşılaması halinde, yapılacak protokol ile derenin açık alanının temizlik ve ıslah çalışmaları ASKİ’den gelecek analiz raporu doğrultusunda Kuşadası Belediyesi ekipleri tarafından yürütülecek.  

Kuşadası Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Atak, kenti ilgilendiren tüm sorunların çözümü için ilgili kurumlarla iletişim içerisinde olduklarını belirterek “Kuşadası Belediyesi olarak, ıslah sorumluluğu DSİ ve ASKİ’de olan dere ile ilgili yaşanan koku sorununun giderilmesi için üzerimize düşeni yapmaya hazırız. Bu amaçla DSİ’ye başvuru yaparak derenin açık alanının ıslah yetkisinin Kuşadası Belediyesi’ne devredilmesini talep ettik. Sorunun kalıcı olarak çözümünü sağlamak amacıyla ise ASKİ’ye başvuru yaparak kokunun kaynağının araştırılmasını istedik. Gelecek cevaplar doğrultusunda sorunun çözümü için elimizden geleni yapacağız” dedi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir