MENÜ
İzmir 35°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Karşıyaka'da grev kararı asıldı!
Yerel Yönetimler
23 Ekim 2024 Çarşamba 13:37

Karşıyaka'da grev kararı asıldı!

Karşıyaka Belediyesi adına toplu sözleşme görüşmelerini yürüten Sosyal Demokrat Kamu İşverenleri Sendikası (SODEMSEN) ile anlaşma sağlanamaması üzerine Disk Genel İş İzmir 8 No'lu Şube grev kararını belediye binasına astı. Anlaşma sağlanamazsa 19 Kasım'da greve gidileceği duyurulan açıklamada, "İşçinin emeği SODEMSEN’ in oyuncağı değildir" denildi, Belediye Başkanı Yıldız İşçimenler Ünsal'a çağrı yapıldı.

SONKALEİZMİR-İzmir'de Bornova, Buca ve Bayraklı ilçelerinin ardından Karşıyaka'da da grev çanları çalıyor. SODEMSEN ile toplu sözleşme görüşmelerinde anlaşma sağlanamazken, Disk Genel İş İzmir 8 No'lu Şube basın açıklaması yaparak grev kararını belediye binasına astı. 

Karşıyaka Belediye şirketi Personel AŞ'de çalışan 1127 işçiyi ilgilendiren toplu sözleşme görüşmelerinde süreç tıkanırken, belediye binası önünde meşaleler yakıp halay çeken işçiler SODEMSEN'e tepki gösterdi, Belediye Başkanı Yıldız İşçimenler Ünsal'a çağrı yaptı.

Disk Genel İş 8 No'lu Şube Başkanı Deniz Şahin Gümüştekin'in okuduğu açıklama şöyle:

"1127 Kişiyi ilgilendiren ve 1 Temmuz 2024’te yürürlüğe girmesi gereken Karşıyaka Belediyesi personel AŞ’nin toplu iş sözleşmesinde tam 113 gündür ücrette teklif dahi verilmemiş ve sözleşme tıkanma noktasına gelmiştir. 29 Mayıs 2024 tarihinde ilk oturumunu, 17 Ekim 2024 tarihinde de ısrarlarımız üzerine anca 4. Oturumunu gerçekleştirdiğimiz toplu iş sözleşmemizde, herhangi bir maddi teklifte bulunulmamış ve son 60 günün bitmesine 28 gün kalmasına rağmen, belediye yönetimince durumun ne kadar ciddi olduğunun hala farkına varılmamıştır. Belediyelerimizde yetkili kılınan SODEMSEN, tüm tecrübelerine rağmen nedense 2024 yılındaki toplu iş sözleşmelerini son dakikaya sıkıştırarak,  bir an önce imza altına alınmasını dolayısıyla grev sürecinin atlatılmasını amaçlamış olsa da tam tersine birçok belediyede grev süreci başlamıştır. Şu bilinmelidir ki işçinin emeği SODEMSEN’ in oyuncağı değildir.

Eğer belediye yönetimi Toplu Sözleşmemizi ciddiye alıp SODEMSEN’ i devreden çıkartmaz, ciddi bir teklif vermezse, yani bizleri açlık sınırının altında çalıştırmaya ısrar ederse; biz Karşıyaka Belediye Personel AŞ. işçileri, yani tam olarak 1227 işçi, 19 Kasım Salı günü bu belediyenin önüne iner grev halayını da çekeriz. Unutmayın ki şehirleri belediye işçileri var eder, bu kenti sizin için, durmaksızın hem yaratıp, hem de yaşatan bizler; alnının teriyle, özveriyle, güler yüzle hizmet eden bizler; artan enflasyon, ağır yaşam koşulları, ardı arkası kesilmeyen zamlar, yaşanan ekonomik ve siyasal krizle birlikte, işçi sınıfına yönelik saldırılar devam ederken bu ücretlerle geçinemiyoruz.

Buradan belediye başkanımıza sesleniyoruz; geçim sıkıntısı çeken, emeğinin karşılığını almakta zorlanan çalışanlarınızı görmezden gelmeyin, sizi; bu belediyenin başkanı olarak çalışanlarınıza kulak vermeye, SODEMSEN’ i devreden çıkartarak, toplu sözleşme masasına oturmaya ve yürümeyen sözleşmeyi insanca yaşanabilir ücretle bitirmeye, grev halayını,  toplu iş sözleşme halayına çevirmeye davet ediyoruz. Ki aksi halde biz işçiler, 19 Kasım’da bu alanı grev halaylarımızla doldurmaya hazırız. Şunu herkes bilmelidir ki bu dava ekmek davası, bu kavga ekmek kavgasıdır, sefalete teslim olmayacağız…"

Görüntüleri izlemek için aşağıdaki görsele tıklayın>>>

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir