MENÜ
İzmir 39°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Konak'ta çocuk istismarı ve akran zorbalığına karşı örnek iş birliği!
Yerel Yönetimler
17 Mayıs 2024 Cuma 12:47

Konak'ta çocuk istismarı ve akran zorbalığına karşı örnek iş birliği!

Konak Belediyesi, İzmir Kadın Kuruluşları Birliği ve Konak İlçe Emniyet Müdürlüğü iş birliğiyle farkındalık yaratmak için başlatılan ‘Çocuk İstismarı ve Akran Zorbalığı’ eğitimlerinin ilki İsmetpaşa Semt Merkezi kursiyerleri ve semt sakinlerine verildi.

Konak Belediyesi, çocuk istismarı ve akran zorbalığına karşı farkındalık yaratmak amacıyla örnek bir iş birliği başlattı. Konak İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İzmir Kadın Kuruluşları Birliği (İKKB) ortaklığında hayata geçirilen farkındalık eğitimlerinin ilki İsmetpaşa Semt Merkezi’nde verildi. Uzman psikolog eşliğinde gerçekleşen eğitime kursiyerler ve semt sakinleri büyük ilgi gösterdi. İlçedeki tüm semt merkezlerinde yaygınlaştırılması planlanan farkındalık eğitimine, İzmir Kadın Kuruluşları Birliği (İKKB) Başkanı Gülsen Çetiner Özkan de katıldı.

Uzman psikolog aileleri bilgilendirdi

Barkovizyon sunumu eşliğinde verilen eğitimde en çok karşılaşılan sorunun çocuk istismarı ve akran zorbalığı olduğuna dikkat çekilerek, çocukların bu durumlar karşısında neler hissettiği konusunda aileler bilgilendirildi. İstismarın sadece cinsel olmadığı; duygusal ve fiziksel istismarın da sıklıkla görüldüğünün altını çizilerek, bu süreçte ailelerin çocuklarıyla iyi iletişim kurabilmeleri, suçlayıcı sorulardan kaçınmaları gerektiği ifade edildi. Akran zorbalığının ilkokul çağlarına kadar indiği, ortaokulda ise zorbalığın şiddete dönüştüğü vurgulanan eğitimde, böyle bir durum karşısında öncelikle olarak öğretmen ve okul yönetimiyle iletişime geçilmesi, devam etmesi durumunda da kolluk kuvvetlerine bildirilmesini tavsiye edildi.

Eğitimlerin yaygınlaştırılması planlanıyor

Uzman psikolog tarafından verilen bilgileri dikkatle dinleyen aileler, merak ettikleri soruları da sorma fırsatı buldu. Konak Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü’ne bağlı tüm semt merkezinde çocuk istismarı ve akran zorbalığına karşı bilinçlendirme eğitimlerinin yanı sıra narkotik suçlarla mücadele konusunda da ebeveynlere ve gençlere eğitimlerin verilmesi planlanıyor.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir