MENÜ
İzmir 25°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Kemal Zorlu'nun ölümü büyük üzüntü yarattı... Cenaze programı netleşti...
Güncel
26 Mart 2023 Pazar 12:43

Kemal Zorlu'nun ölümü büyük üzüntü yarattı... Cenaze programı netleşti...

Tedavi gördüğü hastanede 73 yaşında hayatını kaybeden, Altay Spor Kulübü'nün efsane başkanlarından, ünlü sanayici, Mazhar Zorlu Holding ve Ege Plast A.Ş.'nin yönetim kurulu başkanı Kemal Zorlu'nun ölümü İzmir'de büyük üzüntü yarattı. İş, siyaset ve spor camiasından çok sayıda taziye mesajı paylaşıldı. Kemal Zorlu, yarın öğlen son yolculuğuna uğurlanacak.

İş insanı olarak turizmden, tekstile, enerjiden, mobilya sektörüne kadar birçok alanda önemli yatırımlar gerçekleştiren, özellikle plastik boru sektöründe Ege Yıldız ve Egeplast markalarıyla Türkiye’de ilklere imza atılmasına liderlik yapan, spora, sanata ve eğitime verdiği katkılarda gönüllere taht kuran Kemal Zorlu’nun vefatı, iş ve spor camiasında büyük üzüntü yarattı.

Zorlu’nun cenazesi 27 Mart 2023 Pazartesi günü Alsancak Hocazade Camii’nde kılınacak öğle namazının ardından Pınarbaşı Aile Kabristanı’nda toprağa verilecek.

Zorlu için, 27 Mart 2023 Pazartesi günü saat 10.00’da Çiğli Atatürk Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan Mazhar Zorlu Holding’de tören düzenlenecek.
 
KEMAL ZORLU KİMDİR?

Kemal Zorlu, 1950 yılın 16 Kasım günü, Altay Spor Kulübü’nün efsane başkanlarından, duayen işadamı Mazhar Zorlu’nun oğlu olarak İzmir’in Alsancak semtinde dünyaya geldi. Henüz 12 yaşındayken Altay’ın kurduğu ve Türkiye’nin ilk minik takımı olma özelliği taşıyan ekibin kaptanlığını yaptı. Altay yıldız ve genç takımlarıyla, İzmir Genç Karmasında futbol oynadı. Ancak, eğitimi nedeniyle 1967 yılından sonra futbola devam edemedi.

Lise yıllarının ardından, eğitimine yurt dışında devam etti. Almanya’da Goethe Enstitüsü’ndeki Almanca öğreniminin ardından, Tubingen’de bir süre pratik yaptı. Daha sonra Wursburg’da bir plastik eğitim programına katıldı. Avusturya’nın Viyana kentinde bulunan ve plastik teknolojileri konusunda Avrupa’nın en iyi programlarından birini uygulayan okulu bitirdi. Bu süreçte Viyana’daki öğrenci derneklerinde etkin çalışmalarda bulundu.

Türkiye’ye döndükten sonra Ege Üniversitesi İşletme Fakültesi’ni bitiren Kemal Zorlu, 8 yaşından itibaren babasının kendisine adım adım öğrettiği iş hayatına, profesyonel yönetici olarak devam etti. Turizmden tekstile kadar birçok sektörde faaliyet gösteren, ancak özellikle plastik boru sektörünün öncülerinden Mazhar Zorlu Holding’i başarıyla yöneten Kemal Zorlu, İzmir’de oluşturulan tüm faaliyetlerde öncü olarak yer aldı. Sermayenin ve bilgi birikiminin birleştirilmesinin hedeflendiği bu girişimlerden KİPA, EGS, ENDA ve GÜÇBİRLİĞİ HOLDİNG ile GÜÇ ENERJİ’nin düşünce düzeyinden, yaşama geçirilme düzeyine kadar her aşamasında aktif olarak yer aldı ve yönetim kurullarında görev yaptı.

1995 yılında toplumun her kesiminden 3 bine yakın ortağı bir araya getirerek kurduğu Güçbirliği Holding, Türkiye'nin ilk “çok ortaklı modeli” oldu. Yine Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek yaptığı rüzgar enerjisi yatırımı, boru hattına alternatif olarak görülen taşıma doğalgaz projesini geliştiren, Türkiye’nin en kaliteli ipliklerini ve ilk organik pamuğu üreten Güçbirliği Holding’in, en büyük yatırımlarından biri olan İzmir Basmane Meydanı’ndaki Dünya Ticaret Merkezi Projesi ise tüm çabalarına karşın tamamlanamadı.

Kemal Zorlu, iş hayatındaki yoğun çalışma temposuna rağmen, birçok sivil toplum kuruluşunda yöneticilik ve başkanlık görevini de yerine getirdi. Türkiye Sanayici İşadamları Derneği, İzmir Ekonomik Kalkınma Kurulu, Başkanlar Kurulu, EGEV, EGİAD, ESİAD, Alsancak Rotary Kulübü gibi derneklerde görev yaptı. Kemal Zorlu, hayatının hiçbir döneminde sosyal hayattan ve spordan kopmadı.

Altay’ın 1983-84 sezonundaki 2. Lig şampiyonluğunda Futbol Şube Başkanı olarak önemli bir rol oynadı. 1992’de Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu’na seçilen Kemal Zorlu, yaklaşık 5 yıl Profesyonel, Amatör Kurul Başkanlığı görevini yürüttü. Bir dönem Atletizm Federasyonu Başkan Vekili olarak görev yapan Zorlu, 25 yıl Gençlik ve Spor Bakanlığı Merkez Danışma Kurulu’nda yer aldı.

1973 yılında Semra Zorlu ile hayatını birleştiren Kemal Zorlu, evli, iki çocuk ve iki torun sahibi.

TAZİYE MESAJLARI

Kemal Zorlu'nun ölümü hem iş hem siyaset hem de spor camiasından büyük üzüntü yarattı.

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu ve Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü'nün yanı sıra siyaset ve spor camiasından çok sayıda isimden de taziye mesajları geldi.

İş dünyası temsilcileri de İzmir'in acı kaybı ile ilgili açıklamalar yaptı.

BASİFED Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Kasalı: "Sevgili kardeşim... Ailenin acısını tahmin edebiliyorum. Tekrar, tekrar baş sağlığı diliyorum. Yaşımız artık bu haberlere daha tevekkül hale getirdi bizleri ama son zamanlarda en zor kabul ettiğim haber oldu Kemal abimin kaybı. Aramızda 2 yaş olmasına karşın çocukluğumdan beri kendisi ile hep bir arada olduk. Hayatımız çok kesişti, çok şey paylaştık. Her kayıp erkendir ama bu gerçekten çok erken oldu. Tüm ailenin acısını paylaşıyorum. Kemal Zorlu, İzmir’in yetiştirdiği değerli iş insanlarından biriydi. Ben Karşıyaka’da yönetici iken kendisi Altay’da yönetici idi. Güçbirliği Holding’i de birlikte kurduk. İzmir’e ve ülke ekonomisine çok büyük katkıları oldu. Kendisi ile çok özel bir abi-kardeş ilişkimiz vardı. Mekanı cennet olsun."

İZSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Küçükkurt: "İzmir’in köklü sanayicilerinden, Mazhar Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve spor adamı Kemal Zorlu ağabeyi kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyorum. İzmir’de kendisi ile başta İzmir Başkanlar Kurulu olmak üzere birçok kurum ve kuruluşta bir araya geldik. İzmir’i çok seven, kentin geleceği için her zaman güzel projeleri olan bir iş insanıydı. Türkiye’de de Çeşme’de kurulan rüzgar enerji santrali ile bu alanda öncü olmuş bir girişimcidir. Böyle bir değeri erken yaşta kaybetmek daha da üzüntü verici. Kendisine rahmet, sevenlerine sabırlar diliyorum."

EGİAD Ege Genç İş İnsanları Derneği Başkanı Alp Avni Yelkenbiçer: “Geçmiş Dönem Danışma Kurulu Üyemiz ve üyelerimizden Sibel Zorlu’nun babası değerli büyüğümüz Kemal Zorlu'nun vefatını derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Rahmetli Avni dedemin Futbol Federasyonundan mesai arkadaşı, babamın da iyi dostuydu. Ben de son yıllarda tanıma şansına sahip oldum, çok kıymetli bir büyüğümüzdü. Türk futboluna, İzmir iş dünyasına katkıları tartışılmaz. Kendisi, İzmir sanayisinin öncülerindendi. Büyük Altaylı Kemal Zorlu, her platformda EGİAD’ın menfaati için gayret sarf eden bir büyüğümüzdü. EGİAD’lılar Kemal abilerini asla unutmayacaklardır. Başımız sağ olsun, huzur içinde uyusun. Sabırlar dilerim.”

İzmir Spor Kulüpleri Birliği Vakfı (İZVAK): Kurucularımızdan ve Mütevelli Heyet üyemiz, Türk Futbolu ve Altay Kulübü’müze büyük emekleri geçmiş büyük bir spor ve iş insanını, Sayın Kemal Zorlu’yu kaybetmenin büyük üzüntüsünü yaşıyoruz. Kendisine Yüce Allahtan rahmet,sevenleri ve Altay Kulübü camiamıza baş sağlığı diliyoruz

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir