MENÜ
İzmir 32°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İzmir’e hakarette flaş gelişme!
Güncel
31 Mart 2020 Salı 17:09

İzmir’e hakarette flaş gelişme!

İzmir’e ve İzmirliler’e yönelik ağır hakaretleri ile gündeme oturan Eskişehir Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şafak Ertan Çomaklı’nın annesi Zekiye Çomaklı hakkında “halkı kin ve düşmanlığı tahrik veya aşağılama” ile “hakaret” suçlarından İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunuldu.

SONKALEİZMİR- CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, CHP İzmir Milletvekilleri; Mahir Polat, Kamil Okyay Sındır, Sevda Erden Kılıç, Tacettin Bayır ve CHP Konak İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu ile İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray tarafından yapılan suç duyuruları ile ilgili dilekçeler İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'na sunuldu. CHP heyeti, koronavirüs önlemlerinin olduğu Bayraklı'daki İzmir Adliyesi'ne bizzat giderek dilekçeleri sundu.

ERZURUM'DA DERNEK BAŞKANIYMIŞ

Aslen İzmirli olan Aytun Çıray adına  ise Avukatı Murat Ergün, İzmir Adliyesi’ne giderek suç duyurusunu iletti. İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’na verilen dilekçede, aynı zamanda Erzurum Girişimci Kadınlar Derneği Başkanı olan Zekiye Çomaklı’nın TCK’nın 216 maddesi uyarınca “halkı kin ve düşmanlığı tahrik veya aşağılama” ile TCK’nın 125’nci maddesi uyarınca “hakaret” suçlarını işlediği ifade edildi.

İZMİRLİLER'İ AŞAĞILAYIP HEDEF GÖSTERMİŞTİR

“Şüpheli Zekiye Çomaklı twitter isimli sosyal paylaşım sitesinde yayınlanan bir videoda İzmir halkına yönelik onur ve saygınlıklarını hedef alan ve kişilik haklarını ağır şekilde ihlal eden hakaret içerikli ifadeler kullanmış, İzmirlileri alenen aşağılayarak adeta hedef göstermiş, İzmir halkı aleyhine toplumu kin ve düşmanlığa sevk eden beyanlarda bulunmuştur” denilen suç duyurusu dilekçesinde, Çomaklı’nın paylaştığı 1,5 dakikalık videonun 30. saniyesinde başlayarak sonuna kadar devam eden ve İzmir halkını hedef alan hakaretleri satır satır yer aldı.

AĞIR SÖZLER DİLEKÇEDE...

Dilekçede Çomaklı’nın “Bizim bu İzmir’deki dinsiz imansızlar.. Anladık gâvursunuz, tamam ama gâvur olunur da kardeş bu kadar mı namussuz gâvur olunur? Bu kadar mı haysiyetsiz gâvur olunur? Az efendi gâvur olun. Dedelerinizi denize döktük diye Türkiye Cumhuriyetine bu kadar düşmanlık niye? Burası Türkiye Cumhuriyeti, Türk Müslüman devleti. Hiç kendinizi öldürmeyin. Bak dedeniz bütün dünyayı çağırdı, dua etmeye, Papa Efendi.. Doğru dedenizin yanına! Kilisenin önünde durmuş, tek kaşıkla herkesin ağzına şurup veren dedenizin yanına, şurubunuzu için, ondan sonra kendi duanızı kendiniz yapın, Allah işinizi rast getirsin! O inşallah corona sizi vura da bizi de kurtara…” sözlerine yer verildi.

DERİNDEN YARALAMIŞTIR..

Aytun Çıray’ın İzmirli olduğu ve TBMM çatısı altında kenti temsil ettiği vurgulanan dilekçede, “İzmir halkını hedef alan bu paylaşım, halen TBMM’de aziz Türk milletini Milletvekili sıfatıyla temsil eden müştekiyi de ‘bir İzmirli olarak’ derinden yaralamıştır” denildi.

SALGINA RAĞMEN İNFİALE YOL AÇTI

Dilekçede, “hakaret” ve “halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama” suçlarını düzenleyen kanun maddelerindeki ceza sınırları hatırlatıldı. Şüpheli Zekiye Çomaklı’nın salgın hastalık nedeniyle toplum olarak yaşanan bu zor süreçte verilen birlik ve bütünlük çağrılarına rağmen böylesi bir paylaşım yaparak infiale yol açtığı belirtilirken, eylemlerine uyan şekilde hakkında kamu davası açılması istendi.

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir