MENÜ
İzmir 32°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İzmir'in Çernobili için uluslararası adım!
Yerel Yönetimler
1 Nisan 2022 Cuma 10:45

İzmir'in Çernobili için uluslararası adım!

'İzmir'in Çernobil’i olarak bilinen Gaziemir’in Emrez Mahallesi'ndeki nükleer atıkların temizlenmesi için uluslararası bir adım atılıyor. Atıkların kaldırılması için mücadele eden meslek ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileriyle bir araya gelen Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, "Resmi kurumların harekete geçmesi için gerekli yazışmaları tekrar başlatma kararı aldık. Uluslararası kamuoyuna da konuya destek çağrısında bulunacağız" dedi.

SONKALEİZMİR-Gaizemir'de normal değerin 7 bin 219 katı radyasyon yayan atıkların bulunduğu Emrez Mahallesi'ndeki eski kurşun döküm fabrikası alanının temizlenmesi için "Duran Adam" eylemleriyle farkındalık yaratan Belediye Başkanı Halil Arda, mücadeleyi farklı bir boyuta taşıyor. 



Atıkların temizlenmesi için mücadele eden meslek ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileriyle Gaziemir Belediyesi'nde bir araya gelen Başkan Arda, resmi kurumlarla yeniden yazışma sürecini yeniden başlatacaklarını duyurdu.

Başkan Arda şu açıklamayı yaptı:

"14 yılı aşkın süredir ilçemizde gömülü bulunan nükleer atıkların temizlenmesi için mücadele eden meslek ve sivil toplum örgütü temsilcilerinin de yer aldığı komisyon toplantımızı gerçekleştirdik. Toplantıda, bu alanla ilgili resmi kurumların harekete geçmesi için gerekli yazışmaları tekrar başlatma kararı aldık. Uluslararası kamuoyuna da konuya destek çağrısında bulunacağız. Sadece Gaziemir’in değil Türkiye’nin en büyük çevre sorunlarından biri olan Emrez’deki atıklar temizlenene kadar mücadeleye devam edeceğiz."
 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir