MENÜ
İzmir 35°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İzmir'de yangın kabusu sona erdi... Kontrol altına alındı!
Güncel
31 Temmuz 2024 Çarşamba 14:15

İzmir'de yangın kabusu sona erdi... Kontrol altına alındı!

İzmir'de orman yangını kabusu sona erdi. Çeşme Germiyan'da çıkan yangın kontrol altına alınırken ekiplerin Urla Yağcılar Mahallesi'ndeki orman yangını için yoğun mücadelesi de sonuç verdi. İzmir Valisi Süleyman Elban, yangının kontrol altına alındığını açıkladı.

İzmir'in Urla ilçesinde çıkan orman yangınına havadan ve karadan müdahale edildi. Yağcılar Mahallesi'ndeki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Orman Genel Müdürlüğüne ait 4 uçak, 12 helikopter, 36 arazöz, 10 su ikmal aracı, 4 dozer ve 8 yer ekibi yangını kontrol altına alma çalışmalarını sürdürdü.

Rüzgarın etkili olduğu bölgedeki 11 ev tahliye edildi. Papaz Koyu'na yakın alandaki 7 karavan çekildi, çadırda kalanlar Sahil Güvenlik botlarıyla uzaklaştırıldı.

İzmir Valisi Süleyman Elban, bölgede karadan ve helikopterle havadan incelemede bulundu, yetkililerden bilgi aldı.Gazetecilere açıklama yapan Elban, dün il genelinde 6 yangın çıktığını, bunlardan en önemlisinin yine Urla'da gerçekleştiğini hatırlattı.

Çeşmealtı'nda rüzgarın etkili olduğuna dikkati çeken Elban, şunları kaydetti:

"Maalesef dün olduğu gibi 50-60 kilometreyi bulan ve çok sık da yön değiştiren bir rüzgarın etkisiyle çok hızlı bir şekilde yangın yayıldı. Dokuz dakika içerisinde orman ekiplerimiz olaya müdahale ettiler. An itibarıyla 117 iş makinemiz, arazözlerimiz, su tankerlerimizle müdahale ediyoruz. Emniyetimize ait 8, jandarmamıza ait 1 TOMA'mız burada çok iş görüyor. Çünkü bu alan hem fabrika, otel, iş yerlerinin olduğu hem de yaygın bir yerleşim alanının olduğu bir bölge. Onlar da yangının buralara zarar vermemesi için gayret gösteriyorlar. Havada ise 5 uçağımız 12 helikopterimizle müdahalemiz devam ediyor. Yangın henüz kontrol altına alınmadı. Ancak enerjisi bir miktar düşürüldü."

Kaynak çalışmasından çıkan yangınla ilgili 1 kişi gözaltında

Elban, hasar tespit çalışmalarının yangının söndürülmesinin ardından gerçekleşeceğini aktararak, "455 ev ve iş yerini tahliye ettik, 1630 vatandaşımız buradan çıkartıldı. Şu an için tek sevindirici taraf herhangi bir ölü ya da yaralımız yok. Bir evde yapılan kaynak çalışmasında otluk alana kıvılcım sıçrıyor. Otluk alanda meydana gelen yangın, rüzgarın da etkisiyle hızlıca yayılıyor ve maalesef bu tablo ortaya çıkıyor. Yangın çıkaran, kaynak yapan bir kişi gözaltında." diye konuştu.

BAŞKAN TUGAY'DAN ÇAĞRI

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay da "Bugün öğle saatlerinde Urla’da başlayan orman yangını ne yazık ki hala devam ediyor. İtfaiye Daire Başkanlığımıza bağlı çalışan 100’ün üzerinde ateş savaşçımızın yanı sıra İZSU ve diğer birimlerimizle, İzmir Orman Bölge Müdürlüğü öncülüğünde yangınlara müdahalemiz sürüyor. Sevgili yurttaşlarım iklim krizi ne yazık ki canımızı yakıyor. Artan sıcaklıklar orman yangınlarını tetikliyor. Sizler de lütfen yangınların çıkmaması için elinizden gelen tüm gayreti gösterin" açıklamasını yaptı. 

VALİ ELBAN'DAN YENİ AÇIKLAMA... KONTROL ALTINA ALINDI

İzmir Valisi Süleyman Elban, Urla ilçesinde çıkan orman yangınının kontrol altına alındığını bildirdi.

Elban, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Güvendik mevkisinde çıkan orman yangını kontrol altına alınmış olup, soğutma çalışmaları devam etmektedir. Çok şükür, herhangi bir can kaybı ve yaralımızın olmaması bir nebze olsun bizleri teselli ediyor." ifadelerini kullandı.

Yangını söndürmek için gösterilen çabanın Urla'yı yeniden yeşertmek için de gösterileceğini kaydeden Elban, yangının kontrol altına alınmasında görev yapanlara teşekkür etti.

ÇEŞME'DE MAKİLİK ALANDA YANGIN

İzmir'in Çeşme ilçesinde makilik ve otluk alanda çıkan yangına havadan ve karadan müdahale ediliyor. Germiyan Mahallesi'ndeki makilik ve otluk alanda henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine bölgeye İzmir Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı 3 uçak ile 5 arazöz sevk edildi. Bölgede havadan ve karadan söndürme çalışması başlatan ekipler yangını kontrol altına almaya çalışıyor.

Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli de yangın bölgesine gitti. Denizli, "Bugün öğle saatlerinde Germiyan Mahallesi’ne bağlı Ören Küme Evleri mevkiinde, makilik alanda nedeni bilinmeyen bir şekilde başlayan yangın, Orman Genel Müdürlüğü, İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi, Çeşme Belediyesi, İZSU Genel Müdürlüğü, jandarma ekiplerimiz ve komşularımızın desteği ile hızlı bir şekilde kontrol altına alındı. Yangında 15 hektar alan küle dönmüş olup, 5 itfaiye aracı, 7 su tankeri, 4 arazöz, 2 uçak ve 1 helikopter ile müdahale edilmiştir. Yangın bölgesinde bulunan 14 ev tahliye edilmiş ve can kaybı veya yaralanma yaşanmamıştır. Yangından etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Tüm ekiplerimiz, yangının tekrarlanmaması için soğutma çalışmalarına büyük bir özveriyle devam etmektedir. Bu süreçte emek veren ekiplerimize ve komşularımıza teşekkür ederim" açıklamasını yaptı. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir