MENÜ
İzmir 26°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İzmir'de emeklilerden zam protestosu!
Güncel
9 Şubat 2022 Çarşamba 14:13

İzmir'de emeklilerden zam protestosu!

DİSK'e bağlı Emekli Sen İzmir Şubesi üyeleri, elektrik, doğalgaz ve gıda ürünlerine gelen zamlar nedeniyle eylem yaptı. Açıklamada, "Yaşamlarının büyük bölümünü çalışarak, emek harcayarak geçiren emekliler yaşlılıklarında yoksulluk ve sefaletle baş başa kalıyorlar" denildi.

SONKALEİZMİR-Konak eski Sümerbank önünde basın açıklaması yapan emekliler "En düşük emekli maaşı asgari ücret kadar olsun", "Sadaka değil, toplu sözleşme" "13 milyon 500 bin emekli enflasyon üzerinden değil, milli gelirden hak ettiğini istiyor" yazılı dövizler taşıdı.



"EYT BÜYÜK BİR TOPLUMSAL SORUN"

DİSK Emekli Sen Ege Bölge Temsilcisi Hüseyin Özkaynak'ın okuduğu basın açıklaması şöyle:

"Türkiye milyonlarca emeklinin adeta sefalet içinde yaşadığı bir ülke durumundadır. Emekliler ve onların hak sahipleri 13 milyonu aşan nüfuslarıyla Türkiye’deki en önemli toplumsal gruplardan birini oluşturuyor. Yaşamlarının büyük bölümünü çalışarak, emek harcayarak geçiren emekliler yaşlılıklarında yoksulluk ve sefaletle baş başa kalıyorlar. Emeklilerin yaşadığı geçim sıkıntısı her geçen gün derinleşiyor. EYT de büyük bir toplumsal sorun olarak önümüzde durmaktadır."



KAPATMA DAVASINA AVRUPA'DAN TEPKİ

Açıklamada, Ankara Valiliği'nin açtığı dava sonucu DİSK Emekli Sen'le ilgili çıkan kapatma kararının istinaf mahkemesi tarafından onaylanmasına da tepki gösterildi. Açıklamada şöyle denildi:

"Emekliler, 1995 yılından bu yana DİSK çatısı altında emek ve demokrasi mücadelesi vermektedir. DİSK/EMEKLİ-SEN’e 1996’dan bu yana dava üstüne dava açılmıştır. Yerel mahkemelerden AHİM’e kadar uzanan süreçte yasaklamalar, engellemeler devam etmiştir. Emekli-Sen hakkında verilen yeni kapatma kararıyla bu yasaklar bir kez daha Avrupa’nın gündemine gelmiştir. Avrupa Sendikalar Konfederasyonu (ETUC) ve Avrupa Emekliler ve Yaşlılar Federasyonu (FERPA) yaptıkları ortak açıklamada Emekli-Sen hakkında verilen kapatma kararını tüm Avrupa’da kullanılan temel bir hakkın ihlal edilmesi olarak yorumladı. EMEKLİ-SEN’in faaliyetlerinin yasaklanmasını kınadılar. Emeklilerin, işsizlerin, gençlerin, kadınların ve göçmenlerin yani işçi sınıfının farklı kesimlerinin talepleri sendikal mücadelenin ayrılmaz parçasıdır. Emekli-Sen nezdinde emeklilerin sendikalaşması hak ve özgürlükler mücadelesine dahil olması DİSK’in öncelikleri arasındadır."

 

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir