MENÜ
İzmir 23°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İzmir'de gevrek ve boyoza zam!
Güncel
20 Eylül 2021 Pazartesi 11:10

İzmir'de gevrek ve boyoza zam!

İzmir'in simgelerinden boyoz ve gevreğe 1 Ekim tarihinden geçerli olmak üzere yüzde 25 zam yapıldı. 2 TL'den satılan boyoz ve gevreğin fiyatı 2.5 TL'ye yükselirken, İzmir Pide ve Gevrekçiler Odası Başkanı Şükrü Erişen, "Geçen sene 80 liraya aldığımız un 230 liraya yükseldi. Maliyetler katlandı, zam kaçınılmaz oldu" dedi. İzmirliler de zammı tepkiyle karşıladı.

SONKALEİZMİR-Ekonomik kriz İzmirli yurttaşların gözde besin kaynağı boyoz ve gevreği de vurdu. İzmir Pide ve Gevrekçiler Odası Başkanı Şükrü Erişen, 2 TL'den satılan boyoz ve gevreğin yanı sıra yumurta ve parça peynir fiyatının yüzde 25 zamla 2.5 TL'ye yükseltildiğini duyurdu. Zamların 1 Ekim tarihinden itibaren geçerli olacağı açıklandı.



SONKALE'ye konuşan Erişen giderek artan hayat pahalılığının zamları kaçınılmaz hale getirdiğini belirterek şunları söyledi:

"Fırıncı esnafından uzun süredir gelen bir talep vardı. Kiralaları, işçi maliyetleri yüksek. Her şeye zam geliyor. Geçen sene 80 liraya aldığmız un 230 liraya yükseldi. Yine geçen yıl 18 litrelik çiçek yağı 125 liraydı. Bu sene 265 TL civarında. Bunlar toptan fiyatlar. Bu pahalılık karşısında biz ne yapabiliriz. Bu yüksek maliyetler karşısında zamdan başka yapabileceğimiz bir şey kalmadı."

İZMİRLİLER DE TEPKİLİ

İzmirliler de zammı tepkiyle karşıladı. Bir yurttaş, "Demek ki artık gevrek ve boyoz yiyemeyeceğiz. Ekmek olmuş 1 lira 80 kuruş. Bu olacak 2 buçuk lira. Olacak iş değil. Bir ekmek alır içine peynir koyar daha ucuza getiririm" dedi.

Bir başka yurttaş "Her şeye zam geliyor, millet alıştı. 5-10 lira desen de yerler. Cumhurbaşkanımız zamları indireceğiz diyor ama inmez. Asgari ücrete zam yapsınlar. Her gün bir gevrek yersen anca yeter" diye konuştu.

İzmir'de eğitim alan bir öğrenci ise "Gevrek geçen sene 1 buçuk liraydı. Taş yiyeceğiz yakında. Ne yazık ki öğrenciyim bu ülkede. Her şeye zam geldi. Elektriğe de zam geldi. Öğrenci evi fiyatları aşikar. Bir artı bir 50 metrekare eve 2 bin lira kira istiyorlar" diye konuştu.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 gazo
 20 Eylül 2021 Pazartesi 18:57
Bizde gevrek ,boyoz almıyoruz.Nedir bu ya önüne gelen hırsını vatandaştan çıkarıyor.Gariban gevrekte yemeyecek ekmek daha ucuz kaldı.
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir