MENÜ
İzmir 30°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İzmir'de 'BÜYÜK' seferberlik! Bütün gücümüzle mücadeleye destek...
Güncel
16 Mart 2020 Pazartesi 18:28

İzmir'de 'BÜYÜK' seferberlik! Bütün gücümüzle mücadeleye destek...

Türkiye'yi derinden sarsan Koronavirüs salgını, İzmir'i de alarma geçirdi. 3 gün önce yayımlanan Cumhurbaşkanlığı genelgesi uyarınca, İzmir Büyükşehir Belediyesi de önlemlerini artırdı. İdari izinli sayılacaklara ve izinleri iptal edilen tüm çalışanlara bildirimde bulunuldu. "Bütün gücümüzle bu mücadeleye destek vereceğiz, çalışanlarımız ve halkımızla dayanışma içinde en kısa sürede bu zor durumu atlatacağımıza inanıyoruz" denildi.

SONKALEİZMİR- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığı'ndan belediyenin tüm birimlerine yollanan yazıda, Koronavirüs salgını nedeniyle Cumhurbaşkanlığı'nın 13 Mart'ta yayımlanan genelgesi hatırlatıldı. Genelgede tüm kamu çalışanlarının yurt dışına çıkışlarının durdurulduğu, zorunlu ve ivedi durumların izine tabi olduğu, yurt dışından gelenlerin ise 14 gün tecrit kuralına uymaları ve idari izinli sayılacaklarının vurgulandığı anımsatılan İzmir Büyükşehir'in yazısında, dezavantajlı gruplara ilişkin de bilgiler verildi.

DEZAVANTAJLILAR

Yazıda, "Hamilelerin, yasal süt izni kullananların, engelli çalışanların, yönetici pozisyonundakiler hariç 60 yaş ve üzerinde olanların, Sağlık Bakanlığı'nın belirlediği dezavantajlı grupların (bağışıklık sorunu olanlar, kanser hastaları, kronik solunum yolu hastaları, obezite diabet, kalp damar hastaları, organ nakli olanlar, kronik hastalar) 16 Mart 2020 tarihinden itibaren 12 gün idari izinli sayılmaları bildirilmiştir" denildi.

İZİNLER İPTAL

Öte yandan, İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Eşrefpaşa Hastanesi Başhekimliği, Huzurevi Şube Müdürlüğü, Toplum Sağlığı Dairesi Başkanlığı, Aşevleri Şube Müdürlüğü, Mezarlıklar Dairesi Başkanlığı, İtfaiye Dairesi Başkanlığı, Koruma ve Güvenlik Şube Müdürlüğü, İş Sağlığı ve Güvenliği Şube Müdürlüğü, Zabıta Dairesi Başkanlığı, İlaçlama Birimi, HİM personeli, İZSU Genel Müdürlüğü, Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığı, Atıksu Arıtma Dairesi Başkanlığı, Su İsale ve Dağıtım Dairesi Başkanlığı, Kanalizasyon Dairesi Başkanlığı, Laboratvuar Şube Müdürlüğü, İşletmeler Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı, ESHOT Genel Müdürlüğü gibi birimlerdeki personelin ise izinlerinin yeni bir talimata kadar iptal edildiği bildirildi.

DÖNÜŞÜMLÜ İZİN

Belediyenin kreş ve okullarına ara verildiği, 0-12 yaş arasında çocukları bulunan çalışanların da izinli sayılacağı, ancak eşlerin ikisinin de İBB'de görev yapıyor olması durumunda sadece birinin izinden faydalanabileceği vurgulandı.

Birimlerde izin kullanacaklar toplam personel sayısının yarısından fazla olursa dönüşümlü izin kullandırılacak. Çalışmaları zorunluluk taşıyan personelin dışındakiler için ise mazeret izni ve yıllık izin formülü kullanılacak. İzin kullanmak isteyenler yarın mesai saati bitimine kadar dilekçelerini sunabilecek.

BİRLİK BERABERLİK VURGUSU

Tüm birimlere yollanan Genel Sekreter Buğra Gökçe imzalı resmi yazıda, birlik beraberlik vurgusu da dikkati çekti. Yazıda, "İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak bütün gücümüz ile bu mücadeleye destek vereceğiz, çalışanlarımız ve halkımızla dayanışma içinde en kısa sürede bu zor durumu atlatacağımıza inanıyoruz. Tüm birimlerimizin bu konuda gerekli hassasiyeti en üst düzeyde göstermesini önemle arz ve rica ederim" denildi.

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir