MENÜ
İzmir 26°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İzmir Büyükşehir'den mezarlık neşteri
Güncel
25 Mayıs 2023 Perşembe 10:53

İzmir Büyükşehir'den mezarlık neşteri

Her yıl ortalama 24 bin kişinin hayatını kaybettiği İzmir'de, kent merkezindeki 30 mezarlık alanının tamamen dolması üzerine İzmir Büyükşehir Belediyesi gözünü uzak ilçelere dikti. Belediye, Menemen Emiralem'e yaklaşık 100 dönümlük bir mezarlık yapılması için ihaleye çıktı. Mezarlık iki yıl içinde tamamlanacak.

SONKALEİZMİR- İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentin en önemli sorunlarından mezarlık yeri için çalışmalarını hızlandırdı. Daha önce Karşıyaka Örnekköy ve Bornova Kayadibi'nde yeni mezarlıklar için kolları sıvayan belediye, bu kez de uzak ilçelerden Menemen Emiralem'e yaklaşık 100 dönümlük bir mezarlık yapımı için ihaleye çıktı. İhale ilanına göre, 96 bin metrekarelik alan içerisine kurulacak mezarlığın etrafına 3 bin 250 metre istinat duvarı çekilecek ve 23 bin 500 metrekare beton parke yol döşenecek. Mezarlığın tüm altyapı, üstyapı ve çevre düzenlemesi işi de yapılacak. 13 Haziran 2023 tarihinde çıkılacak ihale sonrası, yer tesliminden itibaren 720 gün (2 yıl) içinde mezarlık tamamlanacak.

SOYER'DEN ARAZİ TAHSİS SİTEMİ

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, mezarlık yeri için arazi tahsis taleplerinin 5 yıldır AK Parti hükümeti tarafından onaylanmadığını, her yıl ortalama 24 bin kişinin hayatını kaybettiği kentte, merkezdeki 30 mezarlığın dolduğunu açıklamıştı.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir