MENÜ
İzmir 35°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İşte İzmir Körfezi'ni bunlar mahvediyor!
Güncel
26 Eylül 2024 Perşembe 22:04

İşte İzmir Körfezi'ni bunlar mahvediyor!

Öle öle balık kalmayan, can çekişen İzmir Körfezi'ne dereler yoluyla adeta zehir akıtılıyor... Körfeze dökülen Gediz Nehri'nde suların renginin siyaha döndüğü görüldü. Fabrikaların arıtmaları çalıştırmadığı belirtildi. Yurttaşlar bakanlığa "Görevinizi yerine getirin, denetleyin" çağrısını yaptı.

SONKALEİZMİR-İzmir Körfezi'nde binlerce balığın ölümüne neden olan kirlilikle ilgili şok görüntüler ortaya çıktı. Murat Dağı'nda doğup Uşak, Kütahya ve Manisa'yı geçerek İzmir Körfezi'ne ulaşan 401 kilometrelik Gediz nehrine ağır metal yüklü atıkların arıtmasız bırakıldığı görüldü. 

BAŞKAN ZEYREK: KONUNUN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek paylaştığı video ile Gediz Nehri'ndeki kirliliğe dikkat çekti. Zeyrek, "Gediz Nehri’ne boşaltıldığı iddia edilen atıkların, bir çevre felaketine yol açtığını öğrenmiş bulunmaktayız. Ekiplerimizi yönlendirdik, numuneleri aldık. Sonuçları kamuoyuyla paylaşacağız. Sorumluların gereken cezayı alması için konunun takipçisi olacağız. Suyumuza, toprağımıza hiç kimsenin zarar vermesine izin vermeyiz" dedi.



ZEHİR AKIYOR

Bir başka görüntüde ise Turgutlu ve Kemalpaşa'dan Menemen'e ilerleyen Gediz Nehri'ndeki kirlilik şok etkisi yarattı. Tarımsal sulama için kullanılan su kanalına akan simsiyah renkli suyun görüntüsü "Zehir akıyor" yorumlarına neden oldu. Yurttaşlar bakanlığa "Görevinizi yerine getirin, denetleyin" çağrısını yaptı. 



BAKAN KURUM BÜYÜKŞEHİR'İ SUÇLAMIŞTI

Organize sanayi bölgeleri ile sanayi kuruluşlarının atık denetiminden sorumlu olan Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ise balık ölümlerinden 18 gün sonra İzmir Körfezi'ne gelip incelemelerde bulunmuştu. Kurum, kirlilik nedeniyle basın açıklaması yapıp İzmir Büyükşehir Belediyesi'ni suçlamıştı.

Görüntüleri izlemek için aşağıdaki görsele tıklayın>>>

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir