MENÜ
İzmir 35°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İzmir'e üvey evlat muamelesi...
Güncel
26 Eylül 2024 Perşembe 19:05

İzmir'e üvey evlat muamelesi...

Ankara'ya 300 itfaiye eri alımı için izin veren Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, yangınlardan en çok canı yanan İzmir'i es geçti. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, binlerce hektar alanın zarar gördüğü Yamanlar Yangını sonrası "800 civarında itfaiye eri eksiğimiz var" diyerek talepte bulunduklarını açıklarken, bakanlığın bu başvuruya dönüş yapmadığı öğrenildi.

SONKALEİZMİR-Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, "Ankara halkına ve değerli mesai arkadaşlarımıza yeni bir müjde vermek istiyorum. Çevre Bakanımızla görüştük. Biz 500 itfaiye eri daha talep etmiştik. Sanıyorum 300 civarında itfaiye eri almamıza izin verecek" diye açıklama yaparken, gözler yangınlardan en çok etkilenen şehirlerden olan İzmir'e çevrildi. 

Ankara'nın talebine olumlu yanıt veren bakanlığın, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin itfaiye eri kadrosu başvurusuna uzun süredir yanıt vermediği öğrenildi. 

TUGAY: DAHA FAZLA İHTİYACIMIZ VAR

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, binlerce hektar alanın zarar gördüğü Yamanlar Yangını sonrası şu açıklamayı yapmıştı:

"Şu anda 730 itfaiye eriyle hizmet veriyoruz. Neden daha fazlasını alamıyoruz? 2022 yılında belediyemiz 120 kişilik kadro istedi, 50 kişi için izin verildi.  19 Ağustos günü, yani yangınlardan hemen sonra yeni başvuruyu yaptık. 30 itfaiye eri almak için bakanlığımızdan izin istedik. Şu anda bunun cevabını bekliyoruz. 800 civarında eksiğimiz var. Daha önce 120 tane istenmiş olmasına rağmen bize sadece 50 verildi. Bugün için daha fazlasına ihtiyacımızın olduğunu biliyoruz"

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir