MENÜ
İzmir 28°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İstanbul Sözleşmesi için İzmir'den güçlü tepki!
Güncel
20 Mart 2021 Cumartesi 12:11

İstanbul Sözleşmesi için İzmir'den güçlü tepki!

İstanbul Sözleşmesi'nin Cumhurbaşkanlığı kararıyla fesh edilmesine İzmir'den güçlü bir tepki geldi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in yanı sıra başta kadın ilçe belediye başkanları olmak üzere, birçok belediye başkanı kararı sert ifadelerle eleştirdi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer: Dün ne diyorsak bugün de aynısını söylüyoruz. İzmirli kadınlara söz veriyorum; Toplumsal Cinsiyet Eşitliği'ni sağlama ve kadına şiddeti önleme mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz. #İstanbulSözleşmesiYaşatır

Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya: İstanbul Sözleşmesini kaldırmak sadece Kadınlara değil Ülkemizin geleceğine yapılan kötülüktür. Bu yanlıştan bir an önce dönülmelidir.

Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan: Kadına yönelik şiddet ve ayrımcılığı önleyerek, yasalarla korunmasını sağlayacak #İstanbulSözleşmesi’ni feshetmek bizi daha da karanlığa itecektir.Kadın olarak bu ülkede yıllardır verdiğimiz mücadelenin bir gecede alınan kararla yok sayılması ülkemiz ve geleceğimiz adına çok üzücüdür, bu yanlıştan dönülmelidir.

Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel: Güçlü ve özgürleşmek kazanılan özgür bir fikir imzasıyla kaybetmeyeceğiz. Meclisi ve Anayasayı yok sayarak erkek şiddetini kollayamazsınız, gerçeklik ve özgürlük mücadelesini bastıramazsınız.

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu: # İstanbulSözleşmesi uygulansaydı kadınlarımız toplumsal hayatta daha özgür ve rahat olabileceklerdi. Biz uygulamaya geçmesini beklerken, bir kalemde yok sayıldı. Bu yanlıştan en kısa zamanda dönülmeli, kadınlarımızın hakları güvence altına alınmalıdır!

Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ: # İstanbulSözleşmesi yaşatır...

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur: İstanbul sözleşmesinden ayrılmak demek, Türkiye'de kadınlar öldürülsün demekle aynı şeydir. Kadın cinayetleri oğul bulsun derken yenilerine davetiye çıkarmak demektir. Bu karar talihsizdir.

Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin: Kadınlar için şiddetsiz bir hayatı güvence altına alan İstanbul Sözleşmesi uygulanıncaya kadar mücadeleye devam edeceğiz.

Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü: Çiğli Belediyesi olarak, kadınlara yönelik her türlü şiddet ve hak ihlaline karşı mücadeleyi görev olarak kabul ediyoruz. Biz, kadına yönelik şiddet ile ilgili tavrımızı TİS'e eklediğimiz maddelerle Çiğli'de uygulamaya geçirdik. Asla yalnız yürümeyeceksiniz!

Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin: “Ey kahraman Türk gerçekleştirilir! Sen yerde sürüklenmeye değil, omuzlar üzerinde göklere yükselmeye layıksın. " Mustafa Kemal ATATÜRK  # İstanbulSözleşmesiYaşatır

Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç; # İstanbulSözleşmesiYaşatır "Kadınları geride bırakan toplum, geride kalmaya mahkumdur" Mustafa Kemal Atatürk

Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş: #İstanbulSözleşmesiYaşatır

Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal: İstanbul Sözleşmesi kadınların yaşam hakkıdır. Kadınlarla beraber yan yana yürümeye devam edeceğiz. #İstanbulSözleşmesi yaşatır.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir