MENÜ
İzmir 19°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP'li Kılıç: Öldürülen her kadının sorumlusu AKP iktidarıdır
Güncel
20 Mart 2021 Cumartesi 11:45

CHP'li Kılıç: Öldürülen her kadının sorumlusu AKP iktidarıdır

CHP İzmir Milletvekili ve TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyesi Av. Sevda Erdan Kılıç, İstanbul Sözleşmesi'nin feshedilmesiyle ilgili sert bir açıklama yaptı. Sözleşmeden çekilmeyi "utanç verici" olarak yorumlayan Kılıç, "Öldürülen her kadının sorumlusu AKP iktidarıdır” dedi.

CHP'li Sevda Erdan Kılıç'ın açıklaması şöyle:

"Sözleşmenin ilk imzacısı olan Türkiye’nin bu sözleşmeyi tam ve etkin uygulamak yerine sözleşmeden çekilmesinin ülkemiz adına utanç verici olduğunu belirtti. AKP iktidarının kadına yönelik şiddeti, tacizi, tecavüzü ve kadın cinayetlerini önleme değil, özendirme gibi bir misyonu olduğunu dün gece alınan kararla bir kez daha görmüş olduk.

Kadınların hiçbir dönemde, bu dönemde olduğu kadar değersizleştirilmediğini belirten CHP’li Av. Sevda Erdan Kılıç; günde 3-4 kadın öldürülürken hergün taciz, tecavüz, kadınlara yönelik şiddet olayları yaşanırken AKP iktidarının tarikatleri, cemaatleri sevindirecek bu kararını tanımıyoruz ve haklarımız için mücadele etmeye devam edeceğiz. Geleceğimizi, umudumuzu AKP’nin gerici zihniyetine bırakmayacağız.

Milyonlarca kadının çığlığını, adalet mücadelesini görmeyip kadın katillerini, tacizcileri aklayanlar öldürülen kadınların kanını da ellerinde taşımaktadır."

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir