MENÜ
İzmir 23°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İYİ Partili Öztürk'ten 28 Mayıs mesajı:
Politika
25 Mayıs 2023 Perşembe 12:37

İYİ Partili Öztürk'ten 28 Mayıs mesajı: "Kılıçdaroğlu'nu seçtirmemiz lazım"

İYİ Parti İzmir milletvekili adaylarından Öztürk Keskin, 28 Mayıs cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimleri öncesi birliktelik mesajı vererek, "'Birlikte güçlüyüz' ve 'Birleşe birleşe kazanacağız' mantığında bir arada olup Kemal Kılıçdaroğlu'nu seçmemiz lazım" dedi. İYİ Parti İzmir İl Başkanı Sinan Bezircilioğlu ise "İYİ Partililer Erdoğan'a oy verdi" iddiasıyla ilgili, "'İYİ Parti Kemal Kılıçdaroğlu'na çalışmadı' demek iftiradır. Söyleyeni ispata davet ediyorum" dedi.

SONKALEİZMİR-İYİ Parti İzmir 28. Dönem Milletvekili Adayı Öztürk Keskin, İYİ Parti İzmir İl Başkanı Sinan Bezircilioğlu ve ilçe başkanlarının katılımıyla il başkanlığında gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. 14 Mayıs öncesi saha çalışmaları ile dikkat çeken Öztürk Keskin, şu açıklamayı yaptı:

"Samimiyetin ve ahde vefanın gönül şahikasına yükselirken demogoji edebiyatlarıyla değil, doğru sözlülük ve mertlikle gökyüzüne açılan bir sevda yolcusundan, hayatının tüm evresinde tıpkı bir arı gibi millet kovanına bal taşımaktan başka sevdası olmayan toprak mütevaziliğinde ruhunda ise toprak bereketinde olan yiğit bir genel başkan ile bir devlet büyüğü ile Sayın Meral Akşener ile yürüdüğümüz yol fırtınalar ve kasırgalar hangi yönden eserse essin asla sadakat ve vefadan vazgeçemeyeceğimiz bir ilkeli duruşun bir onurlu yükselişin tarihsel yürüyüşüdür. Önce Yüce Allah'a sonra da beraber yürüdüğü yol arkadaşlarının kaderini avucunun içinde ki çizgileri gibi kaderi bilmiş sadakat ve vefa yağmurlarıyla beslenmiş sadece her türlü değersizlik kirliliğinin yollarını kapatmakla kalmamış uzlaşma ve diyalog köprülerinin de gönüller de birleşimine imza atmış teşkilatımıza güvenerek İzmir için yeniden büyük Türkiye'nin iyiler ile dirilişi için mücadele ettik. Dünya malına mülküne mevkisine makamına tapmamış ticaretini ise sadece Allah ile yapmış asil ve vakur idealistler olarak ne dünyanın namert yüzüne aldırdık,ne de diz çöktük."

"TAŞ ATANA GÜL İLE CEVAP VERDİK"

Keskin'in açıklaması şöyle devam etti:

"Şair ne güzel der: "Kahramanlık ne yalnız bir yükseliş demektir,

Ne de yıldızlar gibi parlayıp sönmemektir.

Ölmezliği düşünmek boşuna bir emektir;

Kahramanlık; saldırıp bir daha dönmemektir"

Ülkemiz için insanımız için partimiz için en sarsılmaz iman ile en zor mücadeleleri verirken dahi hiç bir zaman ne İzzet ne ikbal ne de makam endişesinde olduk. Desinler övsünler diye değil kutlu bir davanın kutlu neferi olmanın onuru ile ve de omurgalı duruşu ile mücadelede var olduk. Bizleri çok kışkırtmaya çalışanlar oldu ama inandığımız davanın kutlu hatırına sırtımızda taşıdığımız milletimize ait kutlu değerlerin hatrına tıpkı genel başkanımız liderimiz Sayın Meral Akşener gibi sadece yapacaklarımız odaklandı. Tıpkı aşık Veysel gibi taş atana gül ile cevap verdik. Toprağın bağrına kazma vurursun ve toprak sana gül bitirir. Ve bizler gül bitirme hatrına bağrımıza her yönden saplanan haset kıskançlık ve vefasızlık ile vurulan kazma darbelerine bile ses çıkarmadık.

"BAL YAPMAYA ODAKLANDIK"

Tıpkı ezan ve demokrasi şehidimiz merhum Adnan Menderes gibi merhum Turgut Özal gibi merhum mücahit Necmettin Erbakan gibi Türk dünyasının lideri merhum Alparslan Türkeş gibi milletine ait hayatı yaşarken kışkırtmalara saldırılara hiç aldırış etmeyenler gibi hiç bir kışkırtmaya hiç bir oyuna gelmemeye çalıştık. Çünkü çok iyi biliyorduk ki idealleri olan insanın gerçekleştirmesi gereken bir kaderi vardır. Hele bu kader milletinin kaderi ile kesişmişse işte o zaman ilhamın gücü ile kanatlanan bir arı gibi bin bir çiçekten oluşan yolculuğunun sonucunda bal vermeniz gerekir. Ve bizler de tıpkı beklenen ve özlenen bir rüyayı gerçekleştirmeye çalışan bir arı gibi milletimizden topladığımız enerji ile bal yapmaya seçimi kazanmaya ve bunun mücadelesini yapmaya odaklandık. Yetenekleri görmezden, çığlıkları duymazdan gelenlere milletin dualarını şahsi ikballerine çevirmeye yeltenenlere zulmün ve karanlığın görünür görünmez orduları ile birleşip milletin helal alın teri ile kazandıkları zaferi kendi şahsi ikballerine çevirmeye çalışıp kendini vaz geçilmez sanan milleti şamar oğlanı gibi görüp her vesile ile tokatlama çalışanlara mukabil inandığımız yolun ahde vefasına ve liderine sonuna kadar bağlı kalacağımızı buradan da tekrar ve tekrar ilan ederim."

"KILIÇDAROĞLU'NU SEÇTİRMEMİZ LAZIM"

Öztürk Keskin, 28 Mayıs öncesi birliktelik mesajı vererek şunları söyledi:

"'Biz birlikte güçlüyüz' diye başladığımız yolda, bize göre yeterli olmayan oy artışı il teşkilatının ve 30 ilçenin başarısıdır. Kimse kendini teşkilattan üstün görmesin. Cumhurbaşkanlığı seçimi var konsantre olmamız gereken. 'Birlikte güçlüyüz" ve "Birleşe birleşe kazanacağız" mantığında bir arada olup Kemal Kılıçdaroğlu'nu seçmemiz lazım. Hala sokakta mücadele içindeler. Hiçbirimizin haddine değil teşkilatın üstünde kendini görmek."

BEZİRCİLİOĞLU: "KILIÇDAROĞLU'NA ÇALIŞMADI DEMEK İFTİRADIR"

Öztürk Keskin ve Sinan Bezircilioğlu, açıklama sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bezircilioğlu, İYİ Partililer'in cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Kılıçdaroğlu'nun yerine Erdoğan'a 1oy verdiği" iddialarıyla ilgili, "İYİ Parti Kemal Kılıçdaroğlu'na çalışmadı demek iftiradır. Bu ölçülebilir bir siyaset değildir. Bunu söyleyeni iddialarını ispata davet ediyorum" dedi.

"DİMDİK AYAKTAYIZ, YÜRÜYORUZ"

Bezircilioğlu, seçim sonuçları ve ikinci tur ile ilgili görüşlerini ise şöyle dile getirdi:

"14 Mayıs'ta ülkemiz çok ciddi bir seçim geçirdi. Milletvikili seçimleri neticelendi ancak cumhurbaşkanlığı ikinci tura kaldı. Bu püzür ülkenin kaderini etkileyecek seçimler gerçekleştirilecek. Seçimlerin ülkemiz, milletimiz ve İzmirimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Oy oranını ve milletvekili sayısını artıran ender teşkilatlardan biri İzmir. Teşkilatlarımıza, Öztürk Keskin ve adaylarımıza İYİ Parti İzmir İl Başkanı olarak teşekkürlerimi sunuyorum. Pek çok algı operasyonuna, karalamaya ve enti propagandaya rağmen girdiği seçimlerden başarıyla çıkmıştır. Dimdik, ayaktayız, yürüyoruz. Oy oranımızı artırdık. Bize teveccüh gösteren İzmirli hemşehrilerimize teşekkürlerimi sunuyorum. Bu iş daha bitmedi. Pazar günü çok önemli bir seçim var. İYİ Parti seçmenleri olarak referanduma dönmüş, kimin seçileceğinden ziyade kimin seçilmemesi gerektiğine dönmüş seçimde tam kadro tek yürek olarak Kılıçdaroğlu'nun yanında olacağız, destek vereceğiz. Pek çok manipülasyon, yanlışlık, devletin imkanlarını kullanarak seçim sonuçlarına etki etmek gibi pek çok tavır davranış içerisinde bulunmuş olabilirler. İkinci turdaki seçim çok daha basit ve hedef odaklı olacak. Pusula öyle ilk turdaki gibi bir tanesi bir metre değil. Sadece iki adayımızın olduğu pusula olacak. Bu seçimde oy vermek de saymak da sahip çıkmak da kolay olacak. Bu da gerçek sonuçların sandığa sirayet etmesini sağlayacak."

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir