MENÜ
İzmir 35°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İYİ Parti'den Güzelbahçe çıkışı... SEÇMENE İHANET!
Politika
26 Temmuz 2024 Cuma 13:36

İYİ Parti'den Güzelbahçe çıkışı... SEÇMENE İHANET!

Güzelbahçe Belediyesi İYİ Parti Meclis üyesi Aylin Kitapçıoğlu'nun CHP'ye geçmesi İYİ Parti cephesinde büyük tepki çekti. Güzelbahçe'de 31 Mart Yerel Seçimleri'nde partisinin oyunu bir öncesi seçime göre yüzde 71'den yüzde 49'a düşüren Belediye Başkanı Mustafa Günay'ın "15'te 15 sözü vermiştik, tuttuk" sözlerini eleştiren İYİ Parti İzmir İl Başkanı Ülkü Doğan, "Söz sandıkta tutulur" dedi. Kitapçıoğlu'na da tepki gösteren Doğan, "Seçmene ihanet" diye konuştu. 

SONKALEİZMİR-Güzelbahçe'de 31 Mart Yerel Seçimleri'nde partisinin halkın yüzde 20.71'nin oyunu alması ile belediye meclisine giren İYİ Partili Aylin Kitapçıoğlu, CHP'ye geçti.

İlçede bir önceki seçime göre partisinin oyunu yüzde 71'den yüzde 49'a düşüren CHP'li Başkan Mustafa Günay, Kitapçıoğlu'nun CHP'ye katılması üzerine bir tören düzenlerken, yaşananlara İYİ Parti cephesinden tepki geldi. 



MUSTAFA GÜNAY'A TEPKİ: SÖZ SANDIKTA TUTULUR!

SONKALE'ye konuşan İYİ Parti İzmir İl Başkanı Ülkü Doğan, Günay'ın "Seçim öncesi 15'te 15 sözü vermiştik. Şimdi tuttuk" açıklamasını eleştirirken, "Güzelbahçe halkı oyunu İYİ Parti'ye verdi. İYİ Parti'nin oylarıyla meclise giren bir kişiyi kendi arasına katarak '15'te 15 sözü verdik. Sözümüzü tutuyoruz' demek siyasi etiğe uygun değil. Söz tutmak için mi transfer yapılır bilmiyorum. Söz sandıkta tutulur, sonradan olmaz. Bir ilçede muhalefet sesinin olmaması övünülecek bir şey değil" dedi. 

(Ülkü Doğan)

"HALKIN İRADESİ YOK SAYILDI"

Aylin Kitapçıoğlu'nun kararını seçmene ihanet olarak yorumlayan Doğan şunları söyledi:

"Güzelbahçe seçmeni oyunu İYİ Parti'ye  verdi. Bu tip parti değiştirmelerde seçmene ihanet etmiş olursunuz. Bunu Güzelbahçe seçmeninin takdirine bırakıyorum. Bizim açımızdan mazur görülecek bir durum değil. Kendisi büyüklerine, kanaat önderlerine danıştığını belirtmiş. Danışılacak kişi kanaat önderleri değil, seçmen olmalıydı. Güzelbahçe halkı onu oraya getirdi. Kimlerle görüştü bimiyorum. Bizimle yapılmış bir istişare yok. Meclis üyemizi birçok kez aradık. Bugüne kadar uzak durmuştu. Başından itibaren sanıyorum ki niyeti buydu. Kendisiyle istişare edemediğimiz için yorumda bulunamayacağım. Seçmen İYİ Parti'ye yüzde 21 oy vermiş. Oradaki üye bunun karşılığıydı. Şimdi o yüzde 21'in iradesi nerede. İradesi artık yok o yüzde 20'nin. 

"MUSTAFA GÜNAY BASKI YAPTI" İDDİASI

İYİ Parti Güzelbahçe İlçe Başkanı Afet Albaş da halkın ve parti teşkilatının iradesinin yok sayıldığını belirterek,
"'Örgütüme danıştım' diye açıklama yapmış. Onların örgüt anlayışının ne olduğunu ben bilemedim. Hiçbirimizle konuşmadı, haber verilmedi, helallik de istenmedi" dedi. Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa Günay'ın açıklamalarına da tepki gösteren Albaş, " Böyle bir şey olabilir mi? Senin oyunla mı geldi oraya? Çıkıp sözümü tuttum diyorsun. Aldığımız bilgilere göre Mustafa Günay'ın kendisi üzerinde ciddi baskısı olmuş. Bunu birkaç kişiye söylemiş. 'Mustafa Günay'ın baskılarına dayanamıyorum. Ben CHP'ye geçeceğim' demiş. Bu işin de takipçisi olacağız" yorumunu yaptı. 
 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 İhsan kuş
 26 Temmuz 2024 Cuma 22:58
Ben doğma büyüme Güzelbahçeliyim. Ve Memleket partiliyim. Son seçimde de partim de aktif olarak çalıştım. Chp nin oyu %70 den % 49 düştü son seçimde. Ama bu donk denilen acayip sistem ve her partinin Belediye başkan adayı olması sebebiyle oylar bölündü. Küçük partiler meclis üyesi çıkaramadı. Bir tek iyi parti 1 meclis üyesi çıkardı, oda şimdi chp ye geçti.. Güzelbahçe de%51 temsilcisi yok şuan böyle demokrasi olurmu?
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir