MENÜ
İzmir 35°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZSU Genel Müdürü'nün gözaltına alınmasıyla ilgili CHP'den ilk açıklama...
Politika
25 Temmuz 2024 Perşembe 17:23

İZSU Genel Müdürü'nün gözaltına alınmasıyla ilgili CHP'den ilk açıklama...

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Murat Bakan, İZSU Genel Müdürü Gürkan Erdoğan'ın Alsancak'ta iki kişinin yaşamını yitirdiği elektrik akımı faciası soruşturması kapsamında gözaltına alınmasıyla ilgili açıklama yaptı. İZSU önünde gazetecilere konuşan Bakan, "İZSU'nun doğrudan sorumluluğu olan bir durum yok. Neticede elektrik kaçağı var. Elektrik firmasının kabahatini gölgelemek ve sorumluluğu yaymak için yapıldı" dedi. 

SONKALEİZMİR-İZSU Genel Müdürü Gürkan Erdoğan ile Gediz Elektrik Genel Müdürü Uğur Yüksel ile firmanın üst düzey yöneticileri bugün elektrik akımı soruşturması kapsamında gözaltına alındı. İZSU Genel Müdürü Erdoğan, İZSU Genel Müdürlüğü binasından polis nezaretinde götürüldü.

Yaşananların ardından İZSU önünde gazetecilere açıklama yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir milletvekili Murat Bakan şöyle konuştu:

"Sorumluların bulunmasını herkesten çok biz istiyoruz ancak adil yargılama olmalı. Yargının üzerinde siyasal baskı olduğunu düşünüyorum. Hakim ve savcılar büyük bir baskı altında görevini yapıyor. Vicdanlı hakim ve savcıları tenzih ediyorum. İZSU'nun doğrudan sorumluluğu olan durum yok. Neticede elektrik kaçağı var. Elektrik kaçağıyla ilgili yapılması gerekenler yapılmamış. Bir mazgaldan dolayı dönemin İZSU Genel Müdürüne ulaşan bir silsileyi mümkün görmüyorum. Elektrik firmasının kabahatini gölgelemek ve sorumluluğu yaymak için yapıldı. Kimsenin özgürlüğünün haksız yere gasp edilmesine izin vermedik, izin vermeyeceğiz. Hakim karşısına çıktığında salıverileceğini düşünüyoruz. Bu gözaltı olmamalıydı."

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir