MENÜ
İzmir 28°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İYİ Kİ VARSINIZ! Minik kediyi öyle bir yerden kurtardılar ki...
Yerel Yönetimler
3 Aralık 2020 Perşembe 12:55

İYİ Kİ VARSINIZ! Minik kediyi öyle bir yerden kurtardılar ki...

İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı ekipleri, yer altında elektrik hatlarının geçtiği boruda sıkışan kediyi, termal kamerayla yerini tespit edip, kurtardı.

Karabağlar'ın Poligon semtinde, yer altındaki elektrik hattından sesler geldiği ihbarı üzerine bölgeye itfaiye ekipleri sevk edildi. Termal kamerayla yapılan görüntüleme ile elektirik hattının geçtiği üzeri betonla kapalı borularda kedi bulunduğu tespit edildi. Vücut ısısı tespiti yapıp, görüntü alan termal kamerayla kedinin bulunduğu yer saptandı. Ekipler, betonu kırıp, boru ve üzerindeki kauçuk kaplamayı keserek, kediye ulaşmayı başardı. Kedinin kurtarılmasını heyecanla bekleyen çevre sakinleri ise, itfaiye ekiplerinin başarılı operasyonu ile büyük sevinç yaşadı. Kedi mama verildikten sonra veterinere götürülerek, kontrolden geçirildi.

İtfaiye Yangın ve Acil Müdahale Şube Müdürü Aydın Mutlu, "Arama- kurtarma çalışmalarında enkaz altında kalmış insanları ya da yangının başlama yerini saptamak için kullandığımız termal görüntüleme cihazı sayesinde kuyu veya boru içinde sıkışıp kalmış can dostlarını da kurtarıyoruz. Bu cihazlarla hem vücut ısısını tespit edebiliyor hem de görüntü alabiliyoruz. Böylece yerin altında da olsa bir yere sıkışmış hayvanların yerini saptayabiliyoruz" dedi.

İtfaiye çavuşlarından Ulaş Eşbah da "Gelen çağrı üzerine hemen harekete geçtik ve olay yerine gittik. Kedinin yerini tespit ettikten sonra kedinin üzerinden betonu kırdık. Sıkışıp kalmış, hareket edemiyordu. Neyse ki sağlığı yerindeydi" şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir