MENÜ
İzmir 23°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Güçlü Kadınlar, depremzedeler için sahne aldı!
Kültür-Sanat
9 Mart 2023 Perşembe 10:57

Güçlü Kadınlar, depremzedeler için sahne aldı!

Narlıdere Belediyesi Pakize Ateş Kadın Danışma Merkezi Güçlü Kadınlar Tiyatro Grubu, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde depremden etkilenen yurttaşlar için sahne aldı. M.Kemal Atatürk’ü ilk kez bir kadının canlandırdığı ‘Çantadaki Sır’ adlı oyundan elde edilen tüm gelir, depremzede vatandaşlar için kullanılacak.

Narlıdere Belediyesi Pakize Ateş Kadın Danışma Merkezi Güçlü Kadınlar Tiyatro Grubu, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde iki büyük depremle sarsılan afetzedelerin yaralarını sarmak için sahne aldı. Narlıdere Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi’nde yoğun bir kalabalıkla takip edilen Çantadaki Sır isimli tiyatro oyununda M.Kemal Atatürk’ü ilk kez bir kadın oyuncu canlandırdı. Şaziment Duran’ın yazıp yönettiği, makyözlüğünü popüler dizi ve sinema filmlerinin makeup artisliğini yapan Özlem Çıldam’ın üstlendiği oyun izleyenlerden büyük alkış aldı. Cumhuriyetimizin 100.yılına ve Anadolu kadının gücüne vurgu yapılan, deprem felaketine sebep olan yanlışlara eleştirel bir gözle bakan Çantadaki Sır, düşündüren yönleriyle de sanatseverlere unutulmaz bir gece yaşattı.

BAŞKAN ENGİN’DEN TEŞEKKÜR

Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, en küçüğü 8 yaşında en büyüğü 82 yaşında olan Güçlü Kadınlar Tiyatro Grubu’nun her bir üyesine teşekkür ettiklerini ifade ederek, “Narlıdere’nin güçlü kadınları 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde emeklerini ve yüreklerini ortaya koyarak depremzede yurttaşlarımız çok özel bir oyun sahneledi. İzmir halkı da bu anlamlı geceye büyük bir destek vererek afetten etkilenen kardeşlerimiz için dayanışmanın en güzel örneklerinden birini gösterdi. İlelebet yaşayacak Cumhuriyetimize ve Anadolu kadının gücüne vurgu yapılan oyuna emek veren hocamız Şaziment Duran’a, Güçlü Kadınlar Tiyatro Grubumuzun her bir üyesine ve Pakize Ateş Kadın Danışma Merkezi çalışanlarımıza teşekkür ediyorum. Depremzedeler için Atatürk Kültür Merkezimizi dolduran vatandaşlarımıza da şükranlarımı iletiyorum” dedi.

Narlıdere Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Ay da kadınların toplumun itici ve birleştirici gücü olduğunu belirterek, “Narlıdere halkı başımıza gelen her kötü olayda olduğu gibi bugünde depremzede kardeşlerimiz için tek yürek oldu” diye konuştu.
 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir