MENÜ
İzmir 26°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Gevrek (simit) zammı CHP'nin sendikacı vekilini isyan ettirdi... 'YOK' BÖYLE HESAP!
Politika
6 Ocak 2020 Pazartesi 18:09

Gevrek (simit) zammı CHP'nin sendikacı vekilini isyan ettirdi... 'YOK' BÖYLE HESAP!

İstanbul'da 100 gram simitin fiyatının 2 TL'ye çıkması, İzmir gevreği için de zam sinyalinin verilmesi CHP'nin sendikacı vekili Kani Beko'yu kızdırdı. Bir dönem DİSK Genel Başkanlığı da yapan CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, asgari ücretin 2325 TL olarak belirlendiğini hatırlatıp Cumhurbaşkanı Erdoğan'a kendisiyle özdeşleşen çay- simit hesabı ile yüklendi. Beko, çarpıcı ifadeler kullandı.

SONKALEİZMİR- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın uzun süredir çay-simit hesabı yapamadığına dikkat çeken CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, "Şimdi ben kendisine basit bir hesap çıkarayım. Gevrek (simit) 2 TL oldu. Asgari ücretle geçinen 5 kişilik bir aile sabah, öğlen, akşam 1'er gevrekle karnını doyursa günde 30 TL, ayda 900 TL yapar. 1 ayda 200 TL'lik peynir yeseler, 100 TL'lik de çay içseler toplam 1200 TL olur. Ev kiraları da 1200 TL'den aşağı değil. 1200 TL de kiraları olsa, etti mi size 2400 TL...  Peki asgari ücret ne kadar, 2325 TL... Ne oldu! Paramız bitti! Elektriğe para yok, su faturasına yok. İnternet yok. İşe gideceksin, yol parası yok. Pazara gideceksin, pazar parası yok. Çocuğunu okula yollayacaksın, defter kitap parası yok. Kursa göndereceksin yok. Hastalandın ilaç parası yok. Öldün, cenaze parası yok. Yok Allah yok. Nedir bu şimdi! Asgari ücret değil sefalet ücreti. Hatta kölelik ücreti..."

CHP'li Beko, yıllar önce sendika başkanlığı yaptıkları dönemde bu günleri öngördüklerini, halkı uyardıklarını ancak dikkate alınmadığını söyledi. O yıllarda 5510 sayılı yasanın kaldırılmaması için yürüyüşler, eylemler düzenlediklerini ancak yurttaşların ilgi göstermediğini vurgulayan Beko, "Oysa ki o yasa varken emekliye ayrılan bir işçiye asgari ücretin altında maaş bağlanamıyordu. Yasayı kaldırdılar. Yurttaş şimdi eyvah diyor ama iş işten çoktan geçti. Bu yılın rakamlarına göre 8 milyon emekli asgari ücretin altında maaş alıyor. Asgari ücretten sigortası yatan biri şuan emekli olsa bağlanan maaş 850 TL" diye konuştu.

EMEKLİNİN ÜÇ BEŞ SENELİK ÖMRÜ VAR BU PARA ÇOK BİLE!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "1000 TL'nin altında emekli maaşı yok" söylemine ise tepki gösteren Beko, "Hayır var. 850 TL. Aradaki o 150 TL'lik fark ise devlet desteği. İşçinin yasayla güvence altına alınmış parası değil. Yani devlet yarın bir gün bu yardımı da kaldırdık diyebilir... Zaten bu hükümet emekliye kayıp gözüyle bakıyor. (Üç beş senelik ömürleri var, bunlara bu para çok bile diyorlar)" ifadelerini kullandı.
 

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir