MENÜ
İzmir 24°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Erdoğan'dan art arda görüşmeler!
Güncel
10 Ekim 2023 Salı 22:48

Erdoğan'dan art arda görüşmeler!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile İsrail-Hamas çatışmasını görüştü.

İsrail ile Hamas’ın karşılıklı saldırıları sürerken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da konuyla ilgili telefon görüşmeleri gerçekleştiriyor.

İsrail-Hamas krizi nedeniyle Erdoğan, önce Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres ile ardından da Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüştü.

Erdoğan’ın Putin ile gerçekleştirdiği görüşmede İsrail ve Filistin konuları ele alındı. Görüşmeyle ilgili İletişim Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

"ÖNLEYİCİ TEDBİRLERİ ELE ALDI"

Görüşmede iki lider, İsrail ve Filistin arasındaki kaygı verici çatışmalı sürecin seyrini ve gerilimin yayılmasını önleyici tedbirleri ele aldı. 

Bölgedeki insani ihtiyaçların karşılanması amacıyla hangi girişimlerin yapılacağı, görüşmede değerlendirildi.

"OLUMLU KARŞILANMADIĞINI SÖYLEDİ"

Cumhurbaşkanımız Erdoğan görüşmede, sivil yerleşimlerin hedef alınmasının kaygı verici olduğunu ve bu tür girişimlerin Türkiye tarafından olumlu karşılanmadığını söyledi. 

Cumhurbaşkanımız Erdoğan, Türkiye'nin bölgede sükunetin sağlanması için her türlü gayreti göstermeye devam edeceğini de belirtti."

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir