MENÜ
İzmir 35°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Efes Selçuk'ta eğitime destek... Kırtasiye Kartı öğrencilerle buluştu!
Yerel Yönetimler
13 Eylül 2024 Cuma 09:26

Efes Selçuk'ta eğitime destek... Kırtasiye Kartı öğrencilerle buluştu!

Efes Selçuk Belediyesi’nin eğitime destek sağlayan önemli projelerinden Kırtasiye Kartı öğrencilerle buluştu. 2024- 2025 yılı Eğitim- Öğretim Yılı başlarken 457 öğrenciye 357 bin lira tutarında Kırtasiye Kartı desteği verildi.

Efes Selçuk Belediyesi, öğrencilere kentteki esnaftan ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri “Kırtasiye Kartı” ile destek oluyor. Efes Selçuk Belediyesi’nin eğitime yönelik sosyal belediyecilik uygulamalarından biri olan Kırtasiye Kartı yeni eğitim öğretim yılı öncesinde öğrencilerle buluştu. Sosyal desteğe ihtiyaç duyan öğrenciler, Kırtasiye Kartı ile kentte faaliyet gösteren kırtasiyelerden defter, kitap, kalem gibi okul ihtiyaçlarını karşılayabilecekler.

Eğitime verilen desteğin önemine değinen Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel; “Ekonomik zorluklar öğrencilik çağında olan çocuklarımızın ve gençlerimizin eğitim hayatını da ciddi anlamda etkiliyor. Belediyecilik insan hayatının her evresinde, o kentte yaşayan yurttaşların yanında yer almayı gerektirir. Bu yüzden 2019 yılından bu yana hiçbir ekonomik zorluğun çocuklarımızın eğitim hayatına sekte vurmasına müsaade etmemek için Kırtasiye Kartı ile öğrencilerimizin okul çantalarını, Efes Selçuk Çocuklar için Gıda Dayanışması ile beslenme çantalarını dolduruyoruz. 4+4+4 eğitim sisteminin hayata geçmesi akabinde köylerimizin mahalleye dönüştürülmesi ile okulları kapanan çocuklarımızın merkezdeki okullarına gelirken ulaşım giderlerinin ailelerinin üzerinde yük olmasını istemiyoruz. Bu nedenle Ulaşım Desteği adı altında köylerde yaşayan öğrencilerimizin yol giderlerini ailesinin hesabına yatırıyoruz. Anne baba çocuğuna harçlık verir gibi okul ücretini ödüyor. Dediğim gibi hiçbir ekonomik zorluğun bedelini eğitim gören çocuklarımızın ödemesine müsaade etmeyeceğiz” dedi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir