MENÜ
İzmir 35°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Cübbeli Ahmet'e saldırı!
Güncel
8 Eylül 2024 Pazar 09:37

Cübbeli Ahmet'e saldırı!

Kamuoyunda Cübbeli Ahmet Hoca olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü İstanbul İkitelli'de yaptığı bir sohbet sonrası bir kişinin saldırısına uğradığını iddia etti. Ünlü'nün kendi X hesabından yapılan paylaşımda şahsın yakalandığı ifade edildi.

Halk arasında Cübbeli Ahmet Hoca olarak tanınan Ahmet Mahmut Ünlü İstanbul İkitelli'de yaptığı bir sohbet çıkışı toplantıya katılanlara dua ederken bir kişini saldırısına uğradığını duyurdu. 

İddiaya göre karanlıktan çıkan saldırgan Ünlü'nün boğazını sıkarak ağır küfürler etti. Ünlü'nün korumaları tarafından müdahale edilip etkisiz hale getirilen şahıs polise teslim edildi.  

Ünlü'nün sosyal medya hesabından saldırıya ilişkin yapılan paylaşımda şu ifadelere yer verildi: 

"İkitelli tarafında bir dernekte sohbet yaptıktan sonra çıkış yaparken kalabalık cemaatin dua istedikleri sırada karanlıkta biri tarafından müstehcen bir sövme ile birlikte darp teşebbüsüyle boğazı sıkılarak saldırıya uğradı. 

Korumalar tarafından acil müdahale edilerek Hocaefendi kurtarıldı. Hazır bulunan polis ekipleri tarafından şahıs yakandı ve soruşturma başlatıldı."

IŞİD TEHDİT ETMİŞ

Ünlü'nün X hesabından yaptığı bir diğer paylaşımda ise IŞİD'in Telegram kanalından yapıldığı iddia edilen bir tehdide yer verildi. Söz konusu paylaşımda "Cübbeli Ahmet Hoca, zaten İŞİD’in Telegram kanalında 2 ay evvel bu fotoğraf paylaşılarak nerede bulursanız “öldür” tehdidine maruz kalmıştı. Bu olay da onu tezahürü olabilir. Şu anda Emniyet Birimleri işi derinlemesine araştırıyor. Bir bilgi olursa paylaşılacaktır." denildi. 

İSMAİLAĞA'DAN ATILMIŞTI

Cübbeli Ahmet olarak tanınan Ahmet Mahmut ünlü geçtiğimiz aylarda İsmailağa'dan atılmıştı.

Geçtiğimiz aylarda “Cübbeli Ahmet Hoca” olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü’yle ilgili İsmailağa Cemaati'nin sosyal medya hesabında bir yazı paylaşıldı. Yazıda Ünlü’nün “yapılan istişarelere rağmen tavrını değiştirmemekte ısrar ettiği” söylendi, “İhvânımızı ve kamuoyunu yanlış biçimde yönlendirmeyi sürdüren Cübbeli Ahmet Hoca, söz ve davranışlarıyla tarîkatımıza ve hizmetlerimize zarar veren biri hâline gelmiş ve Hasan Efendi (Kuddise Sirruhû) Hazretlerimizin şeyhliğini kabul etmemiştir” denildi.

Yazıda Ünlü’nün cemaatle hiçbir bağının kalmadığı belirtilmişti. SÖZCÜ

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir