MENÜ
İzmir 26°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Çadır krizine Kılıçdaroğlu el koydu
Güncel
9 Ocak 2020 Perşembe 17:53

Çadır krizine Kılıçdaroğlu el koydu

Sahibi olduğu İzmir Selçuk Belevi'deki arazisinde Roman vatandaşların çadırkent oluşturmasına izin veren CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu ile CHP'li Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel arasındaki krize CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu el koydu. Selçuk Belediyesi'nden yapılan açıklamada, Kılıçdaroğlu'nun Purçu'ya bölgedeki çadırların kaldırılması talimatını verip "Herkes yasalara uymak zorundadır" dediği öne sürüldü.

Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel'in Belevi konusu için beraberindeki İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, CHP İlçe Başkanı Mehmet Karanfil ile birlikte CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşmek için Ankara'ya gittiği aktarıldı. CHP Genel Merkezi’nde gerçekleşen ve CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu'nun da katıldığı toplantıda Belevi'deki çadırkent krizinin ele alındığı ifade edildi. Selçuk Belediyesi'nin açıklamasında, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun söz konusu çadırların bulundukları bölgeden kaldırılarak yasalar çerçevesinde ne gerekiyorsa yapılması talimatını verdiği iddia edildi.

Bir Belediye Başkanı ve bir hukukçu olarak her zaman yasaların verdiği yükümlülükler çerçevesinde ilerlediklerini savunan Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel ise konuyu Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na tüm şeffaflığıyla aktardıklarını söyledi.

KONUTLARINI ONARACAK

Seçim bildirgesinde de Roman vatandaşlara ilişkin bir projesinin olduğunu belirten Sengel, "Diğer hiçbir partinin seçim bildirgesinde böyle bir proje yoktu. Efes Selçuk’ta yaşayan Roman vatandaşlarımızın yaşadığı 32 sosyal konutun tadilatını yapacağız. Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu’nun da dediği gibi bu kentte kimseyi açıkta bırakmayacağız. Bu konuda hiçbir vatandaş ayrımı yapmadan, tamamen insan bazlı bakıyoruz. Gücümüz yettiğince bunları yapacağız" diye konuştu.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir