MENÜ
İzmir 24°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Bahçeşehir'den duygulandıran etkinlik
Güncel
9 Ocak 2020 Perşembe 16:33

Bahçeşehir'den duygulandıran etkinlik

İzmir Bornova Bahçeşehir Koleji Sosyal Sorumluluk ve Medya Kulübü öğrencileri, ‘Hayaller Gerçek, Çocuklar Mutlu Olsun’ sloganıyla başlattıkları proje kapsamında, S.B.Ü Dr. Behçet Uz Çocuk Hastalıkları Ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin Hemotoloji-Onkoloji servisinde çocuklara hayallerindeki hediyeleri teslim etti. Öğrenciler, kanserle savaşırken hayata sımsıkı tutunmaya çalışan küçüklerin hayallerine kavuşmasını sağladı.

İzmir Bornova Bahçelehir Koleji’nin Sosyal Sorumluluk ve Medya Kulübü’ne üye olan ortaokul öğrencileri, ‘İçindeki İyiliği Keşfet’ adlı e-twining projesi kapsamında ‘Hayaller Gerçek, Çocuklar Mutlu Olsun’ sloganıyla bir sosyal sorumluluk projesi başlattı. Kulüp öğrencileri, Sosyal Bilimler Öğretmeni Sevil Tatar eşliğinde S.B.Ü Dr. Behçet Uz Çocuk Hastalıkları Ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin Hemotoloji-Onkoloji servisinde yatmakta olan 5-14 yaş aralığındaki çocukları ziyaret ederek, onlara çeşitli moral etkinlikleri düzenledi. Öğrenciler, hasta çocuklara gerçekleşmesini istedikleri dilekleri, almak istedikleri hediyeleri sordu. Duyarlı öğrenciler, bu dilekleri okulun girişinde bulunan dilek ağacına astı, veliler de bu dilekleri gerçekleştirmek için harekete geçti. Dizüstü bilgisayardan gitara, futbol takımı formasından robot oyuncağa hasta çocukların istediği birçok hediye onlara ulaştırıldı. Hemotoloji-Onkoloji servisinin yanı sıra, Nefroloji, Kardiyoloji, Süt 1- 2 ve Büyük Çocuk servislerine de mama, oyuncak ve kıyafet hediyeleri verildi. Tom ve Jerry kostümlü iki öğrenci de, hastalıkla savaşan çocuklara sürpriz yaparak yüzlerini güldürdü.

‘BEŞİKTAŞ MAÇINA GİDEMEDİM AMA FORMAM OLDU’

Hastanede 6 aydır yatmakta olan Umut Can Coşkun (12), "Ben aslında Beşiktaş maçına gitmek istemiştim. Sonra daha gerçekleşebilecek bir şey dediklerinde forma istedim. İlk formamı aldılar bana, çok mutluyum. Daha önce Beşiktaş tişörtüm vardı ama artık orijinal formam var. Hayalim gerçekleşti" dedi. Hasta çocuklara hediyelerini veren Sena Büyükdeğerlioğlu (13), "Çok mutlu hissediyorum. Çocukların güldüğünü görmek beni mutlu ediyor. Çocuklar hediyeleri görünce yüzleri hemen güldü. Tom ve Jerry’i gördüklerinde dans etmeye başladılar. Harika bir proje oldu" diye konuştu. Proje sorumlusu öğretmen Sevil Tatar ise, "Öğrenciler çok duyarlı davrandılar. Velilerimiz de hediyelerin temini konusunda bize yardımcı oldu. Hasta çocuklara karşı her zaman hassas davranıyoruz. Onların mutlu olmasını istiyoruz. Bu nedenle gelip onları hastane odalarında görünce, ilgiye, sevgiye, mutluluğa ne kadar ihtiyaçları olduğunu gördük. Onların yüzlerindeki tebessüm her şeye değerdi" dedi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir