MENÜ
İzmir 28°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP'li Türeli gündeme getirmişti... Bakan Bak'tan İzmir'in havuzları ile ilgili açıklama!
Politika
7 Kasım 2023 Salı 17:59

CHP'li Türeli gündeme getirmişti... Bakan Bak'tan İzmir'in havuzları ile ilgili açıklama!

CHP İzmir Milletvekili Rahmi Aşkın Türeli'nin İzmir'deki yüzme havuzlarının durumu ile ilgili sorularına Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak'tan yanıt geldi. Bakan Bak yanıtında; depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle yıkılan, şimdilerde alanı otopark olarak kullanılan Alsancak Atatürk Yüzme Havuzu'nun ihalesinin Kasım ayında yapılacağını, Halkapınar Olimpik Yüzme Havuzu'nun da 2024 yılı içerisinde tamamlanacağını belirtti.

SONKALEİZMİR-CHP İzmir Milletvekili Rahmi Aşkın Türeli, Gençlik ve Spor Bakanlığı Bütçesi'nin TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşülmesi sırasında Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak'a İzmir'deki spor tesisleri ile ilgili sorular yöneltti. 

CHP'li Türeli, Bakan Bak'a; depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle geçen Şubat ayında yıkılan, alanı otopark olarak kullanılan Alsancak Atatürk Yüzme Havuzu'nun durumunu ve dönemin Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu tarafından taahhüt edilen ancak henüz somut adımların atılmadığı Halkapınar Olimpik Yüzme Havuzu'nun akıbetini sordu. 

2024 YILINI İŞARET ETTİ

Türeli'nin sorularına Bakan Bak'tan şu yanıt geldi: 

"İzmir Alsancak Yüzme Havuzu'yla ilgili soru soruldu. Kasım ayında ihalesi yapılacak. Onunla ilgili bir çalışmamız var. Daha detayına gireriz ama dediğim gibi, oranın süratle yapılması için... Çünkü İzmir bizim için önemli, her tesis bizim için önemli. Şimdi tabii, bir şey daha var... Halkapınar Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu’nun yapım durumunu sormuşsunuz. 2024 yılı içerisinde tamamlanacak. Şu anda hedefe doğru gidiliyor ama dediğim gibi, 2024 yılında tamamlamak için onu da takip edeceğiz." 

(Alsancak Atatürk Yüzme Havuzu kapatılmadan önce önemli organizasyonlara ev sahipliği yapıyordu)

İlgili haberi okumak için görsele tıklayın>>>>


 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir