MENÜ
İzmir 25°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP'li Sertel'den jeotermal isyanı... BU YANLIŞTAN DÖNÜN!
Güncel
12 Kasım 2019 Salı 22:28

CHP'li Sertel'den jeotermal isyanı... BU YANLIŞTAN DÖNÜN!

İzmir'deki 3 buçuk milyon dönüm tarım arazisinden 1 milyon dönümünü risk altında bırakacağı öne sürülen jeotermal arama ihalelerine bir tepki de CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel'den geldi. İzmir'in tarım arazilerinin jeotermale kurban edilmeye çalışıldığını vurgulayan Sertel, İzmir Valiliği'ne ihaleleri iptal etme çağrısında bulundu. CHP'li Sertel, "Bu yanlıştan dönün. Topraklarından bereket fışkıran Tire'de jeotermale hayır" dedi.

SONKALEİZMİR- İzmir Valiliği'nin 16 ilçedeki 33 jeotermal enerji sahasını ihaleye çıkarmasının yankıları sürüyor. 14 Kasım'da yapılacak ihale öncesinde, Ödemiş, Tire ve Karaburun'dan gelen tepkilere CHP kanadından yenisi eklendi. İzmir Milletvekilleri Sevda Erdan Kılıç ve Murat Bakan'ın ardından CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel de tarım kesiminde ve çevre derneklerinde büyük endişe uyandıran jeotermal planına tepki gösterdi. Sosyal medya hesabından bir açıklama yapan CHP'li Sertel, "İzmir’in tarım arazileri Jeotermal’e kurban edilmeye çalışıyor. Halkımızın cebine dokundunuz. Havasına, suyuna, toprağına ve çocuklarımızın geleceğine dokunmayın. Bu yanlıştan dönün. Topraklarından bereket fışkıran #TiredeJeotermaleHayır" görüşünü dile getirdi.

Atila Sertel, jeotermal arama kararının iptal edilmesine yönelik Tire'de düzenlenecek etkinliklere ilişkin de şu görselleri paylaştı:

EN BÜYÜK DARBE TİRE'YE
İzmir yüzölçümünün yüzde 8'ine denk gelen, toplam 95 bin 330 hektarlık alanı kapsayan jeotermal arama planında en büyük darbeyi Tire'nin alacağı ifade edilmişti. Tire'de ihaleye çıkarılan 6 sahanın büyüklüğünün toplam tarım alanlarının yüzde 65'i kadar olduğunu vurgulayan Tire Ziraat Odası Başkanı Halil İbişoğlu, "Eğer bu ihale iptal edilmezse hem Tire Ovası'nda hem İzmir'de tarım diye bir şey kalmaz" demişti.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir