MENÜ
İzmir 35°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP'li Aslanoğlu'dan SGK borçları tepkisi... ''180 bin CHP'li çöpleri elleriyle toplar''
Politika
8 Ağustos 2024 Perşembe 14:09

CHP'li Aslanoğlu'dan SGK borçları tepkisi... ''180 bin CHP'li çöpleri elleriyle toplar''

CHP İzmir İl Başkanlığı tarafından Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay ve ilçe belediye başkanlarının katılımı ile düzenlenen koordinasyon toplantısında konuşan CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, belediyelerin SGK borçlarının kaynağından kesilmesi ile ilgili karara tepki gösterdi. Aslanoğlu, "İzmir'de gerekirse 180 bin CHP'li çöpleri elleriyle toplar" dedi.

SONKALEİZMİR-CHP İzmir İl Başkanlığı koordinasyonunda bugün İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, ilçe belediye başkanları ve örgüt yönetimi bir araya geldi. 

FİKİR ALIŞVERİŞİNDE BULUNULDU

Alsancak'taki bir otelde düzenlenen ve yaklaşık 3 saatlik toplantıda belediyelerin SGK borçları, sosyal denge tazminatları ve projelerle ilgili fikir alışverinde bulunulduğu öğrenildi. Toplantı sonrası gazetecilere açıklama yapan CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, SGK borçları ile ilgili hükümete tepki gösterdi.

Aslanoğlu şöyle konuştu:

"Seçimlerin üzerinden 120 gün geçti. Halkımızın sorunları büyümeye devam ediyor. Sadece ekonomi ile ilgili sorunlarımız yok. Emeklilerin maaşının 12 bin 500'e çıkartılmış olması hiçbir soruna merhem olmadı. Maaşa yüzde 25 zam yaptığınızda hiçbir şey çözmüyor. Asgari ücretli açlıkla boğuşuyor. Ülkenin kaynakları dar gelirliye değil 5'li çete dediğimiz yandaşlara gidiyor. Belediyelerimiz hizmet etmesin diye her gün yeni bir fiyasko çıkarıyorlar. Belediyeler hizmet üretemesin diye yapmadıkları kalmadı. Tasarruf tedbirleri adı altında hizmetleri engellemeye çalışıyorlar. Biz tabi ki tasarruftan yanayız. Ancak cumhurbaşkanı uçakları ve konvoylarından da tasarruf edilsin. Belediyenin hizmetlerini yürütmesi için alması gereken temizlik araçları tasarruf adı altında engelleniyor. 

"180 BİN CHP'Lİ ELLERİYLE TOPLAR"


Belediyelerin SGK borçlarını bahane edenler, ki o borçlar onların dönemlerinden kalma. Bir çok belediyeyi 2019'da ya da 2024'te devraldık. Ne olursa olsun AKP-MHP ya da CHP fark etmeksizin bu SGK borçları devletin alacaklarının yüzde 4.5'ine takebaül ediyor. Yüzde 95'ini alamayan devletin hizmet üretecek belediyelere elini atmasını doğru değil. Ödeme planları çıkartılmalı ama onlar belediyeler kamuya hizmet edemesin diye gelir kaynaklarını nasıl kısarız telaşındalar. İzmir'de 180 bin CHP'li elleri ile çöpleri toplar yine de onlara bu hazzı yaşatmaz."
 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir