MENÜ
İzmir 35°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İzmir'de Gediz Elektrik eylemi...
Politika
8 Ağustos 2024 Perşembe 09:51

İzmir'de Gediz Elektrik eylemi...

İzmir'de iki yurttaşın elektrik akımına kapılıp hayatını kaybetmesinin ardından "Hemen devletleştirme" sloganı ile sahaya inen Türkiye Komünist Partisi İzmir İl Örgütü bu kez Bayraklı'daki Gediz Elektrik Abone Merkezi önünde eylem yaptı. 

TKP üyeleri Bayraklı Semt Evi'nden sloganlarla yürüyerek Gediz Abone Merkezi'nin önünde toplandı. TKP İzmir İl Örgütü adına Rahmi Rençber söz aldı. Rençber, önünde bulundukları Gediz A. Ş.'nin bir zamanlar kamuya ait olduğunu belirterek, "Bize ait olan fabrikaları, kurumları, bize ait olan bankalardan kullandıkları kredilerle patronlara sattılar" diye konuştu.

Rahmi Rençber konuşmasına şöyle devam etti:

"Bunlar ihalelerle, kredilerle, teşviklerle hem adımızı hem de paramızı çaldı; bunun adı hırsızlıktır. Bizim payımıza fahiş ücretler, yoksulluk, ölüm düşerken onlara vergi afları bahşediliyor. Daha dün iki yurttaşımız sokak ortasında can verdi!
Türkiye G-20 ülkesi. Yani ekonomik güç olarak dünyadaki 216 ülke içinde 17. sırada... Yani zengin bir ülke, güçlü bir ülke. Bakın ki, aynı Türkiye'nin halkı sefalet endeksinde 5. sırada! Yani en sefil 5. ülke. Utanmazlar, buna rağmen diyorlar ki, 'Daha fazla büyümek gerek'...
Bir tarafta biz varız, yani halk var, üretenler var, bunlar tarafından zehirlenenler var, bunlar tarafından öldürülenler var, yani biz varız. Bir tarafta da onlar var. Peki kim onlar? Müteşebbisler... Girişimciler...
Memleket zengin. Üç beş yamyam, sırtlan köşe başlarını tutmuş, bizimle dalga geçiyor. Biz bunlardan hakkımızı almak istiyoruz, bu yüzden buradayız!
Bir de bir safsata var, fotoğraf buyken 'Hepimiz aynı gemideyiz' diyorlar. Bizim gemimiz yok! Biz kıyıdayız. Bunlar gemilerde, yatlarda sefa sürüyor. Ancak biz bunların gemisini basıp ya bunları gemiden aşağı atacağız ya da onlar da tayfa olacak."

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir